Matchrapport Mosserud - Kämparmatch inför storpublik!

På förhand visste vi om att det är ett jämnstarkt lag vi skulle möta för dagen och som bara förlorat en match under säsongen. Under matchgenomgången tog vi därför upp att fortsätta med det defensiva arbete som varit kanon de sista matcherna. Samt försöka rulla mycket boll och hålla fart på skridskorna.

När matchen väl drar igång så börjar vi stabilt och disciplinerat. Vi rullar på bra och får lite halvlägen men ingen utdelning. Men i 15:e minuten så får vi en straff efter att Alex blir nedknuffad bakifrån. Tyvärr gör deras målvakt en kanon räddning på Alex välplacerade skott och ingen utdelning. Istället är det Mosserud som tar ledningen med en man mindre på banan i 17:e. Det dröjer dock bara 3 minuter innan Philip kommer upp i banan och ser en lucka mellan försvaret och drar på ett chansskott som studsar till precis framför målvakten och det är kvitterat. Men återigen så svara Mosserud med att göra både 2-1 och 3-1 inom en 4 minuters period. Här ifrån så går vi inte ner oss utan vi fortsätter att vara disciplinerade i vårt spel och det ger utdelning i 37:e efter ett långt utkast från Oliver som lite turligt bromsas av en Mosserudspelare och friställer Alex som rundar målvakten och gör 2-3. Men Alex var inte nöjd här för bara 1 minut efter gör han 3-3 och det är utjämnat.

Ställningen står sig till halvtidsvilan och känslan är bra.

Känslan i omklädningsrummet är väldigt bra och det känns som att alla tycker det är kanonkul att spela bandy just denna dag.

I början av andra så fortsätter vi elda på och det ger resultat. I 53:e så håller sig Dennis framme efter en retur och sätter 4-3 till Wiking. Och inte nog med detta bara 8 minuter senare så gör Alex sitt 3:e för dagen och ställning på tavlan är nu 5-3. Efter detta väger matchen lite fram och tillbaka men Mosserud kommer inte riktigt till några farliga lägen. Vi åker på en utvisning i 66:e minuten men lyckas ändå hålla tätt bakåt genom hela utvisningstiden. Men i 78:e så får Mosserud tills slut in en hörna och efter detta börjar en anstormning från deras håll. Vi blir omedvetet väldigt defensiva sista 10 minutrarna och det är spel mot ett mål. Men ett härligt kämparhjärta där folk slänger sig och offrar sig för att berga segern i matchen ger resultat, så när domare Sundberg blåser av är det ett väldigt lyckorus bland alla Wikingar så väl spelare som ledare.

En riktig härlig seger där vi visar att vi kan spela en väldigt fin bandy både offensivt och defensivt. Känslan är nu riktigt bra inför kommande matcher och vi visar att ingen ska gå säker när de möter BK Wiking!