Stark vändning gav två nya poäng!

Två lag i stort behov av poäng skulle mötas på en för dagen härligt Otterstrand. Solsken, knappt någon vind och ett par minusgrader i luften bäddade för en bra bandymatch.

Hajstorp/OBK börjar matchen bäst och sätter full fart direkt. Vi är dock tillräckligt alerta i vårt försvarsspel för att hålla borta Hajstorp/OBK från den sista tredjedelen. Våra motståndare äger mycket boll i början och vi är ganska svaga framåt. De första riktigt vassa chanserna får Hajstorp/OBK men vår målvakt för dagen Oliver Sällström håller tätt. Matchen öppnar upp sig lite och även vi skapar några riktigt skapliga chanser men även Hajstorp/OBK:s målvakt visar prov på bra skicklighet. Det dröjer ända till den 29:e minjuten innan nollan spräcks. Hajstorp/OBK tar ledningen tack vare passivt försvarsspel från vår sida. Generellt sätt är vi ganska passiva vilket gör att vi inte klarar av att bygga vårt eget spel utan får jobba onödigt mycket på egen planhalva. Hajstorp/OBK utnyttjar detta och hinner även sätta 2-0 med sju minuter kvar av första halvlek.

I paus bestämmer vi oss för att ta oss i kragen och jobba hårdare med skridskoåkningen och dessutom mer rätt i positionerna.

Mot all förhoppning om en bra start så utökar Hajstorp/OBK sin ledning till 3-0 redan i den 48:e matchminuten. Men det blev nog den väckarklocka som vi behövde, för efter deras tredje mål börjar vi få lite fart. Vi jobbar betydligt bättre och skapar en del chanser, dock utan utdelning, men vår intensitet gör att Hajstorp/OBK drar på sig utvisningar som vi kommer att utnyttja. I den 63:e minuten sätter Albin Larsson 3-1, assisterad av Jonas Nilsson med en snygg lyftning över hela Hajstorp/OBK:s försvar. Vi har definitivt fått grepp om matchen och bara två minuter senare kommer reducering nr två. Erik Håkansson åker slalom mellan Hajstorp/OBK:s lag och sätter bollen snyggt i mål, assist återigen Jonas Nilsson. Hajstorp/OBK börjar bli skärrade och drar på sig ytterligare en utvisning. Vi utnyttjar naturligtvis tillfället och Alex Johansson sätter kvitteringen i den 71:a minuten på hörna. Vårt momentum i matchen är påtaglig och bara tre minuter senare har vi vänt på hela matchen och tar ledningen med 3-4. Nu är det Philip Ahlstrand som rakar in bollen i mål efter en tilltrasslad hörnsituation. Från 3-0 till 3-4 på 11 minuter säger väl allt om hur snabbt det kan gå i bandy. Hajstorp/OBK har dock inte gett upp matchen, utan i den 77:e minuten kvitterar dem efter ett gigantiskt utkast från deras målvakt som frispelar deras forward som, trots ett bra agerande av Oliver Sällström, lyckas göra mål. Trots deras kvittering är det ändå vi som fortfarande känns starkast. Sedan kommer matchens mest timade byte, en toppning av den idag spelande coachen Håkan Lindeberg som tillsammans med Krantz valde att slänga in Alexander Johansson på topp. Tre sekunder!! efter bytet frispelar Erik Håkansson, bra pass i djupled, Alexander Johansson som ensam med målvakten sätter 4-5. Vi är återigen i ledningen. Matchens sista nio minuter präglas av försvarsspel då Hajstorp/OBK gör ett sista försök att kvittera. Trots en del komplicerade situationer klarar vi av Hajstorp/OBK:s slutforcering och vinner matchen med 4-5.

Vi underpresterar i första halvlek och tar oss i kragen i andra, vilket bäddar för en härlig vändning och seger med uddamålet. Extra beröm till Oliver Sällström för en gedigen insats i målet.
Nu gäller det att rida på vinnarvågen och framför allt fortsätta jobba hårt, även i matchens första halvlek.