Äntligen vinst igen efter 3-0 hemma mot OBK/Hajstorp!

I helgens första match, på en härlig isstadion, kom årets andra seger och även andra segern mot OBK/Hajstorp denna säsong. Vi höll dessutom nollan efter storspel av vår målvakt Andreas Gustafsson.

OBK/Hajstorp med enbart 11 man, varav en enbart 13 år, gjorde oväntat hårt motstånd i första halvlek. Visserligen tar vi ganska snabbt tag i spelet och ger järnet i vårt anfallspel. Känslan från kanten är att detta ska vi kunna vinna, bara vi använder vår taktik och tålamod på ett bra sätt. Mycket riktigt tar vi också ledningen i den 17 minuten, på hörna genom Alexander Johansson. Innan dess hade vi lyckats skapa flera bra lägen men ingen utdelning, dock en stor mängd hörnor. Men OBK visar på bra kapacitet, dels i försvarsspelet, men framför allt i sitt anfallsspel där de skapar flera bra chanser. Både egen speluppbyggnad samt omställningar när vi slarvar.
Andreas Gustafsson, vår mv, räddar två frilägen innan 30:e minuten vilket gör att vi bibehåller vår sköra ledning. Sista kvarten av första halvlek är inte bra. Vårt anfallsspel består mest av uppåkning mot ett antal ryggar, vi krockar med varandra och är allmänt håglösa. Vi lyckas dock hålla vår ledning när vi går till pausvila.

Efter lite tydliga instruktioner i paus hoppades vi på en bättre halvlek och intialt var det betydligt bättre fart vilket redan i den 47:e minuten resulterade i 2-0. Per Eriksson styr in ett inspel från Erik Håkansson. Spelkvaliteten höjs, passningarna och speluppbyggnaden känns bättre och anfallsvågarna från OBK känns kontrollerbara. I den 62:a minuten kommer även 3-0, Alexander Johansson placerar snyggt ett skott i målvaktens bortre hörn efter fin pass från Erik Håkansson. Nu känns det klart, visserligen skapar OBK hörnor, de har dessutom en boll i mål som blir bortdömt eftersom bollen var död innan, men nu har vi kontroll på händelserna. OBK börjar dessutom tröttna och omställningarna består mest av målvaktsutkast. Vi håller resultatet matchen ut och tar därmed årets andra seger. Dessutom håller vi nollan vilket inte är särskilt vanligt i bandy. Detta MYCKET tack vare vår målvakt Andreas Gustafsson, som gjorde en av sina bästa matcher på flera år och på så vis räddar matchen redan i första halvlek.

Nu ser vi med tillförsikt fram emot söndagens derby hemma mot Gillstad på söndag.