Derbyseger som satt långt inne

Derbydags igen och denna gång mot Gillstad.
Med bara ett återbud från tänkt trupp så kändes det på förhand att vi hade ett handlingskraftigt lag idag.

Gillstad har haft en sisådär inledningen på säsongen med bara 1 vinst och 4 förluster. Dock har det gått lite knackigt för oss det senaste också så det är inte bara ställa ut skridskorna.

Känslan innan matchstart var bra och det kändes laddat i omklädningsrummet.

I början på matchen känns det lite som lagen känner på varann dock är det vi som skapar lite mer framåt. Vi får några hörnor som tyvärr inte ger resultat, men i 15:e minuten bryter debutanten för dagen i Wikingströja David Kjällqvist bollen på offensivplanhalva och den hamnar hos Philip som sätter fart mot mål och skjuter strax utanför straffområdet och bollen letar sig in i målvaktens bortre.
Efter detta kommer Gillstad till några farligheter men i 21:e minuten så trampar Jonas Nilsson runt Gillstad försvar och sätter 2-0 och känslan känns stabil. Men redan efter 3 minuter efter ett stenhårt utkast av Oliver och en katastrofal mottagning av Philip som blir en framspelning till en gillstaspelare och resulterar i 2-1.
Efter detta är det lite ställningskrig där det är lägen för båda lagen men strax innan halvtid gör Erik en av sina framgångsrika uppåkningar och nästan på samma sätt som Philip gör 3-1.

En skön känsla att ha 3-1 i halvtid men vi sa till varann att vi måste köra på och vara beslutsamma i defensiven i andra halvlek.

Men redan efter 4 minuter får Gillstad hörna och deras skarpskytt kliver fram och dundrar in 3-2.
Spelet här efter känns som en lång autostrada där vi inte lyckas utnyttja att vara 2 man mer på banan samt ta vara på de chanser som vi skapar.
Det dröjer ända till 89:e när Gillstad trycker på och tappar lite folk bakåt som Alex sätter fart framåt och frispelar Philip som rundar målvakten och gör 4-2.
Nu tror BK Wiking att det är klart, men det var det inte för Gillstad reducerar i 91:e och kvitterar i 92:e men som tur för oss så står deras spelare offside och kort efter blåser domaren av och vi kan pusta ut.

Gött med seger men känns som ingen i laget maxpresterade idag utan vi har mer att ge.

Nästa helg åker vi till Otterbäcken för att kämpa till oss 2 poäng till.