Förlust borta mot OBK/Hajstorp

Två vinster hemma mot OBK/Hajstorp hjälpte inte, trots ledning i halvlek, att vinna även den tredje matchen på Otterstrand under söndagseftermiddagen.

Inledningen av matchen var inte särskilt bra trots att vi redan efter två minuter tar ledningen efter en bra prestation av Markus Jansson. Vi får inte ordning på positionsspelet, det går trögt och vårt anfallsspel hackar. OBK kvitterar i den 15:e minuten och strax därefter drabbas vi av en utvisning. Det positiva är att det är under utvisningen som det börjar hända saker och helt plötsligt ser allt lite bättre ut. I den 31:a minuten tar vi återigen ledningen efter att Alexander Johansson sätter en straff efter att han själv blivit neddragen i straffområdet. Några minuter senare utökar vi ledningen till 1-3, denna gången är det Philip Ahlstrand som sätter bollen i mål efter pass av Gustaf Fabiansson. Tyvärr reducerar OBK till 2-3 strax innan halvlek. Trots ledning med 2-3 kommer vi inte riktigt upp i vårt vanliga spel utan behöver framförallt öka takten i andra halvlek.

Inledningsvis ser det lite bättre ut i andra och i den 50:e minuten sätter Philip Ahlstrand sitt andra mål för dagen då han ger oss 2-4. Efter målet har vi ytterligare ett par riktigt bra chanser, bland annat en i stolpen, för att ytterligare utöka vår ledning. Men istället är det OBK som reducerar till 3-4 och efter det tappar vi matchen och OBK kan under de kommande 20 minuterna gå från 3-4 till 6-4. Vi försöker att jobba oss tillbaka in i matchen men det går trögt och i den 79:e minuten kommer även 7-4. Matchen känns tyvärr redan avgjord trots att vi gör ett offensivt försök med 4 forwards och flera lyrbollar. I matchens slutskede lyckas vi dock reducera när vi genom en hörnvariant signerad Jonas Nilsson/Alexander Johansson sätter slutresultatet 7-5.

Nä, det var inte riktigt vår dag idag men med lite flyt så hade vi utökat vår tvåmålsledning i början av andra och då kanske matchen sett annorlunda ut, vem vet?

Nu tar vi nya tag för på söndag väntar Lischderby mot Gillstad.....