Förlust i premiären mot Skövde

En medioker insats i första halvlek bäddade för förlust i årets seriepremiär hemma mot förra årets div 1 lag Skövde BK.

Trots en mycket dålig första halvlek var dock inledningen av matchen riktigt bra. Innan åttonde minuten hade vi skapat tre bra avslut som Skövdes målvakt räddade. Trots att inledningstempot var måttligt så började Skövde sakta äta sig in i matchen. Tyvärr brister vi i styrningen och Skövde tillåts att vid tre tillfällen ganska enkelt åka igenom och efter 24 minuter ligger vi under med 0-3. I den 26:e minuten lyckas vi dock reducera och hoppet om en tempoökning ökar. Men tyvärr fortsätter vi att hålla ett alldeles för lågt tempo och stundtals tillåter vi enskilda Skövdespelare att åka från egen planhalva och sätta bollen i mål. Sedan blir det tyvärr inte bättre av att vi drar på oss tre (3) utvisningar sista 7 minuterna av första halvlek. Vi går till välbehövlig vila med 1-5 i baken.

Alla är väl medvetna om att vi underpresterar mot ett inte allt för bra Skövde, men utan fart på skridskorna är vi ett lätt byte även för dem. I paus pratar vi återigen om vår moral och förmågan att verkligen kunna prestera tillsammans som ett lag, speciellt i vårt försvarsspel.

Med den överenskommelsen lovar vi varandra en bra prestation i andra halvlek. Med två man utvisade börjar vi lite försiktigt och tyvärr lite för försiktigt då Skövde snappar upp bollen efter ett misstag och sätter 1-6, inte den början som vi hoppades på. Vi jobbar dock på och trots ytterliggare en utvisning strax innan den 60:e minuten börjar vi faktiskt få lite grepp om spelet. Vår tempoökning börjar ge effekt och vi skapar fler och fler chanser. Tyvärr är vi, precis som i inledningen av första halvlek alldeles för ineffektiva. Våra chanser utmynnar oftast i hörna (12 st på hela matchen) men tyvärr får vi ingen utdelning. Skövde skapar inte särskilt mycket den sista halvtimmen och den chans som ges räddas av Andreas Gustafsson, detta inkluderar en straff i 73:e minuten. Även vi missar straff efter att den fick tas om maa egen spelare i straffområdet. Tiden rinner iväg och varken vi eller Skövde producerar några mer mål och matchen slutar 1-6.

Seriepremiären 2017/2018 kunde inte slutat på ett mycket sämre sätt. Vi underpresterar totalt i första halvlek vilket tyvärr gör att vi redan där förlorar premiären mot ett Skövde som absolut inte är oslagbara trots några riktigt duktiga skridskoåkare. Nu gäller det att ta nya tag inför nästa omgång då vi möter förra årets div 1 lag Mosserud i Karlstad.