Förlust i träningsmatchen mot Kungälvs SK!

Säsongens andra träningsmatch slutade med en 3-6 förlust mot div 2 laget Kungälvs SK.

Inledningen blev intensiv med mycket bollinnehav från vår sida. Kungälv, som till stor del består av, fd juniorspelare från IFK Kungälv, jobbar bra i sin defensiv och hotar bra i djupled. Kungälv tar ledningen redan  i den tredje minuten efter en bra omställning. Vi jobbar bra i vårt defensiva spel och när vi erhåller bollen försöker vi bygga ett anfallsspel med många passningar. Kungälv jobbar bra i sin defensiv och täpper snabbt till när vi hotar. I den 22:a minuten får vi en rejäl kvitteringschans då Philip Ahlstrand frispelas av Gustaf Fabiansson. Tyvärr bryter målvakten både boll och Philip, alla tror på straff, men tyvärr ingen signal från dagens domarteam. Strax därefter är det istället Kungälv som utökar sin ledning efter ytterligare en effektiv omställning. Någon minut senare kommer Per Eriksson fri med Kungälvs målvakt som gör en fantomräddning efter en bra avslutning av Per. Wiking reducerar dock strax efter, minut 39, då nyförvärvet Anton Nyström gör sitt första mål i Wikings dress efter ett inspel från vår högerkant. Tyvärr hinner Kungälv göra 1-3, efter ett nytt bolltapp på mitten, precis innan halvlek.

I halvlek pratar vi om att öka bolltempot, framför allt i våra vändningar. Samtidigt måste vi vara med på Kungälvs effektiva uppspel i mitten som ofta resulterar i farliga anfall.

Inledningen av andra halvlek präglas av ett fortsatt jämnt spel och båda lagen fortsätter med sin gameplan. Tyvärr straffas vi återigen av eget slarv och i den 56 minuten kommer 1-4 och bara tre minuter senare 1-5. Vi är lite småskärrade och har svårt att skapa några riktigt bra chanser. Innan vi återigen hittar tillbaka till ett eget spel räddar David Nordqvist en straff. Strax därefter, i den 74:e minuten kommer äntligen vår reducering. Det är John Sönegård som petar in 2-5 på en målvaktsretur efter ett bra frislag från Jonas Haller. Vi är återigen på gång och strax efter kommer Alexander Johansson fri men återigen tar målvakten både boll och spelare och vi blir både mållösa och strafflösa. I omställningen efter vår stora chans drabbas vi av en utvisning som tyvärr gör att vi tappar moment i matchen. Kungälv gör även 2-6 på en hörnretur innan vi putsar till siffrorna till 3-6, Gustaf Fabiansson skjuter i nättaket efter en fin genomåkning, innan matchen avslutas.

Sammantaget en godkänd insats med tanke på nytt försvarsspel samt en utveckling av vårt anfallsspel. Kul att möta nytt motstånd från en annan division 2 serie. Kungälv, med bra och tätt försvarsspel bjöd på fint passningsspel med effektiva omställningar.