Förlust i träningsmatchen mot LAIK B

Tyvärr blev det, trots en bra inledning, förlust med 3-10 mot ett individuellt starkt LAIK.

Wiking, för dagen med nytt försvarsspel, inledde matchen bra och spelade jämt med LAIK under den första delen av halvlek 1. LAIK tar dock ledningen på hörna men vi kvitterar 10 minuter senare genom Gustaf Fabiansson efter en underbar passning från Jonas Nilsson. Precis som alltid i försvarsspel är det viktigt att ligga rätt i positionerna, gör vi inte det straffas vi hårt och både 1-2 och 1-3 är bevis på detta.

Andra halvlek börjar bra och 2-3 reduceringen kommer redan i den 50:e minuten. Nu är det Jonas Nilsson som sprätter upp bollen i nättaket efter en bra framspelning av John Sönegård. LAIK, som hela tiden hotar på mitten, gör därefter 2-4 och 2-5 på misstänkta offisdelägen vilket tyvärr sänker moralen i laget. Därefter kommer även 2-6 på straff. Vi repar mod och Gustaf Fabiansson gör ett förträffligt solonummer och reducerar till 3-6. Sedan tar orken slut och vårt positionsspel faller och släpper vi återigen tyvärr iväg siffrorna lite för mycket. Matchen slutar tyvärr 3-10.

Positivt är att vi börjar bli lite tryggare med boll samt att vårt nya försvarsspel trots allt fungerar, bara vi jobbar rätt i våra positioner.

Beröm till vår målvakt Andreas Gustavsson som efter ett års skadebesvär gör en kanonmatch. Beröm även till vårt unga nyförvärv Anton Nyström för en bra förstamatch i Wikings tröja. Det lovar gott för framtiden.