Förlust på Tingvalla mot Slottsbron!

Trots bra förutsättningar och en synnerligen jämn match lyckades vi inte vinna borta mot Slottsbron i söndagens match på klassiska Tingvalla!

Det blev till slut förlust med 4-6 efter att vi kvitterat till 4-4 i den 81:a minuten. Matchinledningen var inte bra trots att vi tar ledningen redan i den 7 minuten efter ett bra inspel från Stefan Gustafsson som Per Eriksson snyggt sätter i mål. Det känns slött och omotiverat vilket naturligtvis innebär att vi också får jobba extra hårt med Slottsbrons omställningar, som långt ifrån är ofarliga. Målmässigt är det jämt, trots att båda lagen skapar mängder med hörnor. I den 23:e minuten får vi chans att ta ledningen då vi får straff, tyvärr missar vi chansen då straffen går utanför målet. Trots ihärdiga påtalanden lyckas vi inte få upp farten utan det är istället Slottsbron som så småningom tar ledningen. Men, i den 40:e mnuten lyckas Erik Håkansson åka igenom hela Slottsbron och sätta vår kvittering. Men säg den glädje som varar. Bara två minuter senare tar Slottsbron återigen ledningen, som också står sig till halvlek.

I halvlek konstaterar vi att det inte räcker att gå på halvfart utan beordrar full fart. Av den anledningen började vi andra halvlek riktigt bra och vi kom runt på kanterna flera gånger. I den 56:e minuten kommer så kvitteringen (3-3) genom mål av Stefan Carlsson. Nu känns det riktigt bra och vi hoppas att matchen ska väga över till vår fördel. Tyvärr går vi återigen ned i tempo och istället för mål för oss så är det istället Slottsbron som återigen tar ledningen. Vi vet vad vi ska göra men har svårt att applicera det på plan. Trots en man mindre börjar vi, med 20 minuter kvar, återigen skapa chanser. I den 81:e kommer så chansen då vi får ett bra frislagsläge som förvaltas i mål av Rickard Andersson, kvitterat till 4-4. Nu känns det bättre och vi fortsätter jobba med offensiven. Slottsbron spelar nu på omställningar vilket de gör riktigt bra och tyvärr sätter de 5-4 i den 90:e minuten och även 6-4 i den 93:e vilket blir dagens slutresultat.

Sammantaget en mindre bra insats mot ett försvarsstarkt Slottsbron. Målmässigt jämt men Slottsbron skapade mer chanser än oss och resultatet var ganska rättvist, detta trots att vi missade straff och även hade flera bra lägen från kanten.