Förlustfria sviten bruten mot ett starkt Kålland!

I gårdagens derby mot Kållands BK bröts, icke så överraskande, vår förlustfria svit på 5 matcher. Kålland är starka och vi kunde inte riktigt komma upp i fart för att matcha dem.

Seriematch mot suveräna serieledarna Kålland innebär givetvis att vi själva måste prestera på topp. Det var också det som var huvudtemat för gårdagens matchgenomgång.

Tyvärr har vi alldeles för stor respekt för vårt motstånd och ganska snabbt kunde vi konstatera att det skulle bli en tuff dag på jobbet. Det är också viktigt att inte göra några misstag mot ett bra motstånd då man oftast straffas hårt. redan i den sjätte minuten kommer 0-1, en briljant frispelning bäddar för ett friläge. 0-2 kommer minuten efter då vi blir passiva i försvarsspelet. Efter målet jämnar dock spelet ut sig och stundtals jobbar vi riktigt bra i försvarsspelet. Framåt är det dock tunnt, Kålland är starka i försvaret, bara 19 insläppta mål på 10 matcher, vilket gör att vi har svårt att komma fram i den sista tredjedelen. Kålland ångar på och i den 21:a minuten kommer 0-3, återigen en frispelning över vår back. Matchbilden är ganska konstant. Vi jobbar på med försvarsspel, dock utan en ritkig struktur och frenesi, vilket krävs mot ett bra lag. Vi försöker att skapa bra anfall men även där saknas det en riktigt bra fart. I den 32:a minuten kommer matchens Indian och Kålland, effektiva i omställningar, gör 0-4. Sista kvarten av första halvlek kan vi dock avvärja deras anfall och även själva skapa ett par avslut men tyvärr ingen utdelning.

I paus pratar vi både jobb och attityd vilket krävs för att kunna vända matchen till vår favör, eller åtminstone försök vinna andra halvlek.

Trots en bättre intensitet i inledningen av andra så är det Kålland som gör målen. I den 56:e minuten kommer 0-5, 0-6 10 minuter senare och i den 73:e minuten kommer även 0-7. Strax därefter drababs vi av en utvisning och fyra minuter senare kommer även 0-8. Vi tar timeout för att samla ihop krafterna och framförallt påpeka vikten av att fortsätta jobba i matchens slutskede så att det inte rinner iväg målmässigt, visa värdighet mot oss själva. Tyvärr slarvar vi i ett uppspel som Kålland givetvis utnyttjar och 0-9 är ett faktum. Minuten efter kommer även 0-10, ett skott långt utifrån som touchar vår back in i mål. Nu vaknar dock Wiking till och i matchens absoluta slutskede gör först Philip Ahlstrand 1-10, pass från Alex Johansson, därefter gör Jonas Nilsson 2-10 efter att Alex Johansson återigen assisterat.

Tyvärr lyckas vi inte rubba serieledarna Kålland i dagens drabbning. Vi blir alldeles för passiva, obeslutsamma och har verkligen svårt att få fart på skridskorna. Inbyggd respekt, dåligt sjävförtroende mot bättre lag eller bara det att motståndarna gör oss dåliga är några exempel på orsaker till att vi inte kan matcha Kålland idag. Kålland som naturligtvis redan idag kan titulera sig som seriesegrare är lite för bra för div 2 och kommer förhoppningvis att kliva upp till div 1 nästa säsong.

Vi jobbar vidare mot seriens sista tre matcher då vi ska ta revansch mot Karlstadlagen och Skövde bandy.