Härlig derbyvinst mot Gillstad!

Söndagens tredje derby mot Gillstad slutade med en 6-2 vinst efter bland annat tre mål av Alex Johansson och storspel av målvakten Andreas Gustafsson.

Oj vilket derby som utspelade sig i Arenan mellan Wiking och Gillstad under söndagskvällen. Det var en match som innehöll det mesta i form av mål, straffar, fantastiskt målvaktsspel, utvisningar och fina prestationer.

Gillstad öppnade matchen bäst och tog ledningen redan efter fyra minuter efter en bra genomåkning. Vi var inte riktigt med på noterna under de första 20 minuterna och det var Gillstad som med ett aggresivt försvarsspel också var det laget som skapade meste chanser. Men i Wikingmålet var Andreas Gustafsson i princip omutlig. Trots ett stort antal chanser lyckades inte Gillstad överlista Andreas. Vi arbetar oss sakta med säkert in i matchen och börjar sätta fart både på skridskorna och vårt passningsspel vilket resulterade i flera bra chanser. I den 31:a minuten kommer kvitteringen när Stefan Carlsson gör mål efter passning från Albin Larsson. Bara tre minuter senare tar vi ledningen (1-2) efter att Markus Jansson bryter in från vänsterkanten, passning återigen från Albin Larsson. Nu har vi ett bra grepp om tillställningen och i den 41:a minuten sätter Alex Johansson 1-3 på straff som också blir halvtidresultat. En första halvlek som började lite tafatt från vår sida där Gillstad skapar chanser men där vi så småningom tar för oss mer och mer och tar över matchen och också gör mål.

I halvlek pratar vi om nogrannhet i vårt passningsspel då många av Gillstads chanser uppstår tack vare omställningar på våra egna misstag. Fortsättningsvis vara lite kyligare i det förväntade hårda spelet och istället låta Gillstad tjöta på.

Precis som vi förutspådde ökade Gillstad farten i inledningen av andra halvlek. Vi fortsätter att jobba hårt och spelet böljar lite fram och tillbaka. I den 56:e minuten får dock Gillstad utdelning efter ett samarbete mellan två Villajuniorer. Även vi har startat andra halvlek riktigt bra och under de närmaste 10 minuterna står matchen och väger. Båda lagen skapar chanser och Andreas Gustafsson storspelar i vårt mål. I efterhand kan vi säga att han under den perioden räddar matchen åt Wiking. För i den 65:e minuten utökar vi istället ledningen till 2-4. Alex Johansson sätter en retur från ribbskott av Jonas Nilsson. Bara två minuter senare kommer även 2-5 då Stefan Carlsson bryter fram från sin tillfälliga plats på vänsterhalven, pass från Johan Nilsson. Gillstad börjar tappa tålamodet och tar timout. Trots timeouten uteblir den riktigt stora pressen från Gillstad utan vi har nu helt kontroll på matchen och visar på stort tålamod i vårt anfallsspel. I den 83:e minuten får vi återigen straff och vår numera notoriske straffläggare Alex Johansson sätter sitt tredje mål och sin andra straff för dagen. Matchen känns avgjord och vi har fullständig kontroll på händelserna. Slutet av matchen är tuff och domarna har fullt upp i det heta derbyt. Totalt fem utvisningar de sista 15 minuterna säger väl allt.

Sammantaget gör vi en klart godkänd insats där vi, trots en liten sämre inledning, verkligen tar tag i taktpinnen och nyttjar de lägen vi skapar. Alex Johansson tremålsskytt, Stefan Carlsson två målsskytt och Markus Jansson nätar tredje matchen i rad i sin treje match i klubben. Andreas Gustafsson blev matchens lirare i Wiking vilket givetvis var välförtjänt efter hans kanonmatch.

Nästa helg väntar återigen ett möte med LAIK B..........