Härlig julklapp för Wiking!

Dagens laginsats gav årets första vinst i lördagens bortamatch mot Blåsut BK.

Dagen före Julafton begav sig BK Wiking till Vänersborg för att möta Blåsut U och runda av 2017 bandymässigt.

Dagen börjar med att vi samlas på isstadion dock inte alla en var nämligen hemma och sov och med paniken i blick och nattsuddet under ögonen sladdar individen in något sent. Men det slutar inte med kaoset där för när vi skulle åka iväg blir det krångligt med vem som åker med vem vilket resulterar till att coach för dagen Anders Krantz blir själv i sin bil till Vänersborg.

Det var ett riktigt bra lag som vi samlat ihop för sista matchen 2017, Huvudtränare Håkan var för dagen iväg på julfirande i hemtrakten Sörmland.

Inför matchen pratade vi om att vara med från start! Och om vi var, redan i matchminut två kommer Philip Ahlstrand upp i mittbanan med 3 Blåsutare kvar, han drar till höger sänder iväg en projektil från 20m rakt upp nättaket. Dock kvitterar Blåsut efter några minuter. Vi tuggar på och får utdelning igen och nu är det Alexander Johansson som sätter 2-1. Wiking ångar på och det ger utdelning igen genom Dennis Brännhede efter en fin hörnvariant. 4-1 kommer också med en fin lobb av Alexander som gör sitt andra för dagen. Innan halvlek kommer det en reducering från Blåsut. Vi går till halvleksvila efter en fruktansvärt bra genomförd halvlek.

När vi kommer till omklädningsrummet är det glada minner som vi inte sett så många gånger i år.

Men vi säger också till varandra att fortsätta det fina lagarbete vi gjorde i första halvlek och inte slappna av.

Andra halvlek börjar med att en Blåsutspelare frågar Albin Larsson vad det är för lag vi har idag och erkänner att vi spelade ut dem i första. Med tanke på våra resultat första halvan av serien så kan jag förstå frågan.

Blåsut kommer i andra ut med lite bättre fart än de hade i första. Dock är det vi som utökar till 5-2 genom Dennis Brännhede. Nu kommer Wiking in i en dålig period, vi får en massa utvisningar och vi tycker väl inte domarinsatsen är vidare konsekvent just i detta skede. Men vi klarar oss från reduceringar efter ett mycket bra uppoffrande spel.

6-2 kommer och då är det ingen mindre än Alexander som är framme igen. 7-2 kommer också när luckorna ökar i Blåsut. Denna gång är det vår debutant i mål Oliver som kastar ett jätte långt utkast till Dennis som tar sig förbi Blåsuts försvarare.

Med 5 minuter kvar gör coach Krantz ett byte i laget med fingertoppskänla, vår unga och duktiga back Ludvig får förtroende på anfallet och det dröjer inte många minuter innan han sliter sig loss från sin försvarare och sätter punkt med 8-2.

Summering av matchen är att vi gör det riktigt bra idag. Vi är lojala i defensiven samt fantasi framåt.

Nu gäller det att vi fortsätter samma inslagna väg efter årsskiften men känslan nu är bra och vi är på väg mot ljusare tider.

Nu tar vi jul och passar på att önska alla Wikingar och dess anhängare en riktigt god jul.