Härligt genrep mot Hemsjö bandy!

Då var det dags för den 3:e och sista träningsmatchen innan seriestarten nästa helg borta mot Blåsut i Vänersborg och det blev en klar 9-1 seger mot Hemsjö IF (Alingsås).

Motståndarlaget för dagen var Hemsjö IF från Alingsås där de håller till i Göteborgs division 3 serie. Sist lagen mötes för 5-6 år sedan blev det storförlust för Wiking.

Det var ett starkt lag på pappret som vi ställde upp med idag och känslan innan matchen var laddat. Vi hade även med det senaste nyförvärvet till Wiking, Tobias Johansson som kommer närmast från Kållands BK. En nygammal målvakt Henrik Ljung fick också ställa sig mellan stolparna då ordinarie Oliver var på semester utomlands.

Vid matchgenomgången kom vi överens om att fortsätta med den bra defensiven vi har haft samt ett varierat anfallspel.

Vi startar matchen riktigt bra med ett stort bollinnehav samt ett snabbt passningsspel med fantasi. Detta resulterar i 1-0 redan efter 3 min genom en fin uppåkning av vår eminente höger halv Erik Håkansson. Efter detta rullade det på och redan efter 15 minuter stod det 4-0 till Wiking genom mål av tre olika målgörare 2-0 Alexander Johansson, 3-0 Dennis Brännhede och 4-0 genom Christoffer Hansson.

Första 25 minuterna äger vi matchen totalt och hinner utöka till 5-0 genom Philip Ahlstrand men efter detta faller vi ner i Hemsjö’s matchtempo och spelet börjar hacka. Vi blir för långa samt att passnings kvaliten och farten lyser med sin frånvaro. Dock blixtar vi till i 34 minuten efter ett klapp klapp spel på offensiv planhalva och gör 6-0 åter igen genom Philip Ahlstrand. Därefter händer det inte så mycket mer tills domaren blåser till halvlek.

I halvlekspausen pratar vi om att vi får inte bli för långa och inte för mycket transport av bollen av enskilda dock ska vi plocka med oss det positiva från första delen av halvleken.

Dock kommer vi inte riktigt i gång i andra halvlek med spelet som vi presterade i första halvlek. Vi lyckas ändå att göra nästan 2 indentiska mål i 52:a samt i 66:e minuten genom en frispelad Alexander Johansson som gör sitt 2:a respektive 3:e för dagen. Vi skapar lite chanser men lyckas inte riktigt få i den förrän i 77:e då Philip Ahlstrand snappar upp en studsboll och gör sitt 3:e för dagen och Wikings 9:e. Sista 10 minuterna spelas bara av dock lyckas Hemsjö göra sitt 1:a för dagen efter en tilltrasslad sistuation efter en hörna.

Kort efter efter blåser domaren av matchen och vi vinner efter en stabil insats med 9-1.

Vi tar med oss godbitarna tills nästa helg för då är det allvar.