Kämpa räckte inte mot Gripen!

Under fredagkväll lämnade BK Wiking Lidköpings arena för att åka till Slättbergshallen i Trollhättan för att spela mot nykomlingen Gripen B. Många återbud både i tidigt och sent skede gjorde att vi fick ringa in lite folk med sent varsel.
Vi visste inte speciellt mycket om motståndaren mer än deras resultat i de första matcherna i serien.

Gripen kopplar ett grep om matchen direkt med mycket bollinnehav och snabba skridskoåkare. Vi är med defensivt men får inte så mycket gjort framåt.
Gripen skapar en hel del lägen men ett bra arbete av backarna samt en målvakt som bara blir bättre och bättre gör att vi håller tät. Dock i 18 minuten får Gripen utdelning och gör 1-0. Vi fortsätter att kämpa men får själva bara till lite halvlägen. I den 36 minuten utökar Gripen till 2-0 och de står sig halvleken ut.

I halvlek pratar vi om att mittfältet och styrspelet måste komma bättre i defensiven. Samt att få upp lite bollsläp på offensiv planhalva.

Andra halvlek startar bättre för oss än första dock får Gripen in en hörna i 52:a och utökar till 3-0. Kort efter får Johan N tag i bollen och slår ett fint lyft till broder Jonas som blir fri med målvakten och reducerar till 1-3. Men glädje vara inte länge ibland för redan efter 2 minuter utökar Gripen igen till 4-1. Vi hänger ändå inte med huvudena utan fortsätter att försöka få hål på deras försvar och i minut 64 lyckas Christian ta sig igenom och sätta 2-4. Efter detta tar Gripen timeout och vi känner att de är lite ur balans. Trodde vi ja, 2 minuter efter deras timeout gör de 5-2 och i 79:e 6-2 detta trots att de har 2 man på utvisningsbänken. Vi lyckas efter en tilltrasslad med en reducering av John i 81:a men närmare kommer vi inte. De gör kort efter Det 7-3 och matchen känns över. Vi får en straff i 91:a men den skjuts utanför och kort efter blåser domaren av matchen.

Vi möter ett väldigt skridskostarkt lag idag som körde sönder vårt anfall och mittfält dock gör backlinjen och Oliver en bra insats och sätter stopp för mycket.

Nästa helg möter vi Blåsut igen, denna gång i vår arena och vi hoppas kunna ta revansch från borta mötet där vi lede men tappade allt sista 30.