Knapp förlust hemma mot LAIK B!

Söndagens hemmamatch mot LAIK B blev en jämn och tuff tillställning. Ett skridskostarkt LAIK mot ett positionsstarkt Wiking i en kamp som resultatmässigt slutade med en 2-4 vinst till LAIK B.

Inledningen var intensiv och båda lagen börjar bra. Vi jobbar bra i positionsspelet när vi tvingar LAIK att börja om eller vända kant. Vi skapar även ett par bra chanser som bäst resulterar i ett par resultatlösa hörnor. I den åttonde minuten kommer matchens första mål. En av LAIK:s vändningar resulterar i mål efter ett väl placerat skott i Davids bortre hörn. Spelet är jämt och vi fortsätter att försvara oss bra. Stundtals lyckas vi även skapa några bra anfall genom bra passningsspel. Detta gör vi trots en man mindre på banan. Några minuter är vi t.o.m två man mindre efter att Alex J blivit utvisad för boll på hjälmen. I den 32:a minuten kommer så kvitteringen, en hörnvariant regisserad av Alexander J och Erik Håkansson, den senare målskytt. Spelet är tufft och intensivt och resulterar i utvisningar för båda lagen vilket gör att matchen blir rörig och ostrukturerad. Tyvärr lyckas LAIK  ta ledningen i slutminuten av första halvlek efter en genomåkning och något passivt försvarsspel.

Bara två minuter in på andra halvlek utökar LAIK till 1-3 efter en fin frispelning. Men vi svarar snabbt genom en reducering av Per Eriksson efter fint pass från Philip Ahlstrand. Tyvärr drabbas vi av matchstraff i den 56:e minuten då Robin J får sin tredje utvisning. Dessutom tilldöms LAIK straff. Men, vår fantastiska målvakt David Nordqvist, räddar straffen. Räddningen var hans fjärde raka på straff, otroligt bra! Även LAIK drar på sig utvisningar vilket gör att spelet även fortsättningsvis är jämt. Med drygt 15 minuter kvar tar vi timeout för att på något sätt öka tempot och chansen att kvittera. Vi gör ett ärligt försök och sista fem går vi ned på fyrbackslinje men istället för att vi lyckas kvittera är det LAIK som sätter 2-4 efter on omställning och skott utifrån.

Sammantaget en bra match mot ett starkt motstånd med bra positions- och målvaktsspel. Vi har lite svårigheter att skapa ett bra anfallsspel vilket till dels kan förklaras av att LAIK försvarar sig bra samt alla utvisningar som drabbas av idag.