Knapp förlust i seriepremiären!

Tyvärr blev det en knapp förlust (1-2) i seriepremiären borta mot Blåsut BK U.

Matchen inleddes i ett ruskigt tempo och det var Blåsut BK som blåste på med full fart. Första fem fick vi ägna oss åt hårt styrspel och trots det så gjorde BBK 1-0 på frislag direkt i mål samt 2-0 på en hörnretur, då hade det bara gått sex minuter av matchen. Efter den kraftiga inledningen märkte vi ganska snart att deras tempo mattades av och vi kom snabbt in i matchen. Vi började skapa en del chanser med hörnor som resultat, dock utan resultat. Bland annat med bra insats från hemmalagets målvakt. BBK had bra fart i sitt ansfallsspel med lite sämre skärpa i sista tredjedelen med en hel del ofarliga lyft. BBK fick även dem ett antal hörnor men både ruset och Davids målvaktspel rädadde oss. Resultatet stod sig halvleken ut, trots att båda lagen skapade chanser.

Andra halvlek fortsatte i samma stil med ett böljande spel, tuffa närkamper och en hel del målchanser för båda lagen. Dock lyckas vi, med en liten taktisk justering hindra BBK:s vassa uppåkningar. Vi har dessutom ett mycket tryggt försvarsspel med bra följsamhet i både djupled och sidled. Framåt lyckas vi ganska bra med uppspel och vändningar vilket gör att vi skapar ett numerärt övertag i sista tredjedelen. Doch är deras libero väldigt följsam och vi kommer inte riktigt ända fram till mål, dock skapar vi ett antal hörnor. Med ca 13 minuter kvar tar vi timeout med fokus på full anfallsbandy. Trots en hel del chanser förblir det mållöst ända tills den 88:e minuten då vi äntligen får utdelning, Alexander Johansson drämmer in en hörna. Vi fortsätter att pressa och med mindre än en minut kvar lyckas vi skapen en 3 mot 2 situation men avslutet fastnar tyvärr i BBK:s försvarsspelare. Närmare än 1-2 kommer vi tyvärr inte.

En bra premiär där BBK startade väldigt intensivt men där vi sakta men säkert arbetare oss in i matchen och med tanke på mängden chanser från båda lagen, och då framför allt från oss, kunde det mycket väl slutat med oavgjort.