Matchrapport Otterbäcken-Wiking 2020-01-05

En bra laginsats gav resultat i svåra väderförhållanden.

Ett nytt år och en ny bandymatch väntande under söndagen för BK Wiking. Denna gången begav vi oss till Otterbäcken för att möta tabell 4:an Otterbäcken/Hajstorp. Vädret för dagen var kanske inte det optimala bandyvädret för en utematch. När vi åkte från Lidköping föll snö ner på våra bilar och det tilltog ju närmare vi kom Otterbäcken.

Vi såg framför oss ett spel som skulle innebära mycket lyror och inte så mycket bollsläpp då isen och vinden inte riktigt erbjöd det denna dag.

Vi har haft en lite tyngre period innan denna match där vi inte riktigt har räckt till och kämparglöden kanske inte varit på den nivån som vi ställer på oss själva. Vi möter denna dag ett Otterbäcken som kommer precis från en bra insats mot Skövde så vi visste på förhand att det kommer krävas mycket av oss idag om vi ska kunna ro på dem.

När väl domaren blåste till start stod vi på en sida där vinden verkligen tog imot när vi skulle upp i banan. Otterbäcken sätter fart direkt och skapar några farliga chanser dock är det vi som inleder målskyttet när Alexander Johansson kliver upp i banan och tar sig förbi sin back och serverar en fristående Samuel Ledig som bara styr in bollen till 1-0.

Otterbäcken forsätter att skapa lägen då vi inte riktigt är med på deras lyft men vi skapar också lite halvlägen som genererar hörnor. Och i 12:e minuten så utökar vi till 2-0 genom Philip Ahlstrand som prickar krysset på just en hörna. Och inte nog med det 17:e får vi hörna igen och åter lyckas Philip hitta en lucka mitt i mål och det står nu 3-0 till BK Wiking. I detta läge känns det som Otterbäcken är lite frustrerade då de inte får utdelning på sina lägen och vi har in princip fått 100% utdelning. Men i 21:e kommer en av deras spelare igenom försvaret och blir fälld av vår målis Oliver och Otterbäcken får straff men drar bollen högt över. Men det dröjer bara 2 minuter innan de till slut får in en boll till 3-1. Dock dröjer det bara 1 minut så lyckas Alex få in 4-1 och vi behåller avståndet målmässigt till dem. Nu tar dock Otterbäcken över taktpinnen i matchen och skapar mycket lägen men Oliver gör en riktigt bra match och står i mot när det lyckas ta sig igenom försvaret. Efter en olycklig nick i straffområdet åker vi på ytterligare en straff mot oss och med ny straffläggare gör Otterbäcken 2-4. Vi lyckas hålla ställning till halvlek och går in till omklädningsrummet med en riktigt bra känsla inför 2:a halvlek där vi kommer ha medvinden med oss.

Vi pratar om att fortsätta kriga på i samma anda och hjälpas åt i försvaret. Vi förutspådde att det skulle regna lyror nu i andra då Otterbäcken skulle få motvind men den tanken fick vi revidera.

Snö hade nu bytts mot regn när 2:a halvlek startade och Otterbäcken började till våran förvåning rulla mycket boll och transportera den upp i banan.

Vi hade innan match sagt att vi skulle ligga tajt ihop med hela laget men nu blev det lite luckor här och där vilket Otterbäckens duktiga skridskoåkare utnyttjade. Och i 56:e går det Otterbäckens väg där de gör 3-4 och bara 4 minuter senare står det 4-4. Men vi viker inte ner oss utan fortsätter att kämpa dock har vi svårt att få tag i våra lyror och långa utkast i anfallet men i 74:e åker Alex igenom och får rejäla slag på sig som resulterar i straff för oss. Dock sätter Alex bollen i ribban och ställning är fortfarande 4-4. I 78:e får Otterbäcken en hörna och efter en retur som vi inte lyckas få bort där bollen far upp i luften och på ett konstigt sätt får bakåtspinn och slår i den knottriga isen så den rullar in mellan 2 benskydd till 5-4 till Otterbäcken. Efter detta tar vi en timeout som resulterar i att vi flyttar upp mer folk i anfallet får att nå en kvittering. Vi har dock svårt att få tag i bollen i anfallet men i 91:a får vi med oss en hörna där Andreas ”Tosen” Larsson klipper till och bollen letar sig in med knapp marginal och det är kvitterat. Kort efter blåser domaren av och vi har med oss en pinne från denna kämparmatch.

Starkt av oss att få med poäng mot Otterbäcken och vädret. Vi är ju inte jätte vana att spela i sådana här förhållanden. Hela laget ska ha en eloge för att krigat i 90 minuter och återigen gör Oliver en kanonmatch och räddar bollen i svåra lägen.

Nästa helg är det återigen ett svårt motstånd då det är match mot tabell 3:an Skövde uppe på Billingen. Kommer bli en tuff match där seriens skyttekung håller till men kan vi fortsätta på inslagna vägen så kan det bli en bra söndag även den helgen.