Matchrapport - Skön seger i Vänersborg!

BK Wiking håller ångan uppe!

Ny söndag och ny match, denna gång begav vi oss till Vänersborg för att möta Blåsut. Ett Blåsut som vi slog på hemmaplan tidigare denna säsongen med 8-1 och som har haft det lite motigt i år resultatmässigt.

För dag var det många återbud innan match så den tänkta lagledaren Stefan "Tigern" Gustavsson fick snöra på sig skridskorna och göra sin 12:e match i sin Wikingkarriär.

I början på matchen är det 50/50 i bollinnehav och det är direkt inga jätte chanser för någon. Men i 5:e minuten så kommer Blåsut upp i banan och en av dreas spelare drar iväg ett chansskott från 20m som letar sig in mellan benen på Oliver. Efter detta forsätter matchen att svaja fram och tillbaka och det dröjer till matchminut 24 innan våran skyttekung Alexander Johansson pangar in hörna efter inspel av Gustav Fabiansson.

Och nu börjar vi ta över matchen där Blåsut ger oss mycket yta för att transportera boll och det resulterar i 2-1 till oss genom att Gustav lyckas peta in en tilltraslad situation i slottet efter en hörna. Ett otroligt skönt mål där det är 3 wikingar krigar på 2 kvadratmeter för att få in bollen. Men vi är inte nöjda med detta utan i 36:e är Alex framme igen och gör 3-1 efter att ha gått runt och igenom Blåsut´s försvar. Efter detta så tappar vi lite skärpa i vårt defensiva arbete och Blåsut har två stolpträffar innan vi kan gå till paus med en 3-1 ledning.

Inför andra halvlek så pratar vi om att höja oss lite i det defensiva jobbet samt att försöka rulla ännu mer boll då vi märkte i första att ytorna finns för detta.

Dock är det Blåsut som reducerar till 2-3 i 63:e efter att en av deras spelare i princip åkt igenom hela BK Wiking. Detta blev en väckarklocka för oss och efter deras 2-3 mål så var det BK Wiking för hela slanten. Vi spelar en mycket fin och disciplenerad bandy där mycket bollinnehav samt mycket fina bollsläp på deras planhalva resulterar i 4-2 samt 5-2 återigen genom Alex. Vi forsätter att skapa men kommer tyvärr inte hela vägen utan det dröjer till 86:e då våran libro får feeling och kliver upp i banan och blir frispelad av Philip och gör säkert 6-2 vilket resulterar i Sveriges gladaste libro för tillfället. Och kort efter gör Alex sitt 5 mål för dagen och punkterar matchen till 7-2.

Härligt att återigen se BK Wiking spela en kanonbandy stundtals och att vi får utdelning på våra lägen. Vi kan dock snäppa upp oss lite i det defensiva men vi vinner komfortabelt.
Extra eloge till Alex som gör 5 mål och för dagen firar sin 30 årsdag.

Tack också till P-A Åhs som med snabba ryck åkte med som lagledare.

Vi längtar redan tills nästa match som är på fredag mot Gripen där vi ska ta revanch för bortförlusten tidigare på säsongen.