Matchrapport Skövde-wiking

En ännu bättre Söndag för BK Wiking.

Ny helg, ny Söndag och ny match. Denna gången begav vi oss till Skövde och berget Billingen för att möte Skövde bandyklubb.Skövde har öppnat säsongen bra och gjort mycket mål, vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match där vi behövde jobba stenhårt i 90 minuter.Vädret denna dag var bättre än förra helgen dock blåste det men egentligen ingen fördel för något av lagen.

Innan match pratade vi om att fortsätt i samma anda som förra helgen med defensiven i första hand och där alla tar hemjobbet över tid.

Väl igång så rivstartar vi i 3:e minuten med att gör 1-0 genom Alexander Johansson på skott utifrån. Härifrån så är det en väldigt böljande match med fina uppåkningar av Erik Håkansson, Albin Larsson och Johan Nilsson. Skövde försöker också komma igenom med uppåkningar men vårt defensiva spel och ihop tryckta lag gör det väldigt svårt för dem. Johan gör också ett kanon jobb genom sin halvpositon genom att plocka bort seriens skyttekung som inte får de bollarna han brukar att få. Vi har en boll till inne i mål efter att Philip Ahlstrand lyckats bryta i deras straff område men bollen studsar upp på Philips hjälm innan han slår in den men domaren blåser av för avsiktligt agerande.

I 32:a minuten från Skövde straff efter att domaren tyckt att Oliver var lite för hård i en närkamp. Dock bränner Skövde straffen och ställningen är fortfarande 1-0 till BK Wiking. I 42:a bryter Philip bollen på mittplan därefter trampar upp och serverar Alex som tar ett skott utifrån igen som hittar in bakom Skövdes målvakt. 2-0 till oss och känslan är riktigt bra när domaren blåser till halvlek.

I halvtid trycker vi demontränare på att fortsätta de fina försvarsspelet där alla har gjort en kanoninsats i första halvlek.Dock ska vi vara lite skärptare på rensningar och felpass då vi erfarar att Skövde kommer kliva upp än mer i pressen till andra halvlek.

Väl igång med andra där för övrigt isen var bättre än i första så är vi med från start och ligger tätt. Vi märker att de försöker spela mer mellan varann i uppspelen men än så länge leder det inte till så mycket för Skövde.

I 52:a är det våran tur att få straff efter ett fint anfall, Alex åker fram och klipper upp den i nättaket och vi leder nu med 3-0! Ett mycket viktigt mål som ger oss lite andrum. Men det dröjer bara 4 minuter innan reduceringen kommer från Skövde efter ett bolltapp av oss på egen planhalva. Dock är känslan efter att vi inte blir så berörda utan vi fortsätter våran gameplan och det fungerar riktigt bra. Skövde försöker gång på gång komma igenom men vi tvingar dem till att ta avslut utifrån. När klockan närmar sig 90 minuter och ställningen är oförändrad ligger Skövde på väldigt hårt som har lite att göra med att vi ommedvetet backat hem lite grann. Vi får 2 utvisningar i det sista men lyckas att hålla undan från mer bakåtmål. Domaren Andrén blåser av och vi kan konstatera att vi vinner för 3:e gången i år och känslan är kanon.

Hela laget ska ha guldstjärna idag då alla verkligen gör sitt yttersta i det defensiva arbete. Det offensiva har lite mer att önska men så länge vi håller tätt bakåt så brukar det lösa sig framåt. Oliver i mål gör några riktigt bra räddningar idag igen och känns glödhet för tillfället. Johan ska också ha lite extra eloge för sitt defensiva jobb på halven idag och fick pris som matchens lirare.

Nästa helg är det spelledigt och nästa match är hemma mot serieledarna Mosserud den 26/1.

Nu tar vi 2 veckor med fokus på träning så ska vi verkligen ge Mosserud en match när det kommer till SLA.