Sen kvitteringen räddade oavgjort mot Slottsbrons IF.

2:a matchen för säsongen stod för dörren och hemmapremiär i vår arena.
Motståndet för dagen var Slottsbron från Grums utanför Karlstad. Ett lag som vi spelat ganska jämnt i mot tidigare år.

Det var ett ganska laddat Wiking som kom till samlingen och såg fram i mot dagens match. Vi fick tyvärr ett sent återbud på morgonen och det var nytillskottet Tobbe J som kände sig för krasslig för match. Men vi hade en stark bänk med 3 avbytare ändå. Glädjande var att vår unga och vilt kämpande back Ludde S var tillbaka för spel efter ett tags frånvaro.

Vi sa till varandra att vi ska jobba på med defensiven och försöka få till lite mer bollsläpp på offensiv planhalva.

Innan avslag ställde båda lagen upp för en tyst minut för den avlidne Wikingen Håkan Larsson.

När väl matchen drog igång blir inledningen inte alls vad vi hade sett framför oss. Vi faller snabbt in i Slottsbrons tempofattiga spel och kommer inte riktigt ur det.
Slottsbron blixtar till då och då med att någon av de mer skridskostarka gör uppåkningar som ställer till det defensivt för oss. Och i matchminut 10 gör Slottsbron 1-0 och bara 4 minuter senare 2-0. Vi är inte riktigt med och ligger för högt med mittfältet. I 18:e gör de 3-0, vilket då kändes riktigt tungt. Men efter detta blir vi lite bättre i defensiven och börjar jobba oss in i matchen. Detta resulterar i en ganska snabb reducering 1-3 genom Johan Nilsson. Vi får till bra anfall uppbyggt bakifrån men vi får inte riktigt till det sista. Vi går in för halvtidspaus med en känsla att ta oss i kragen och börja producera mer framåt.

Väl i andra startar vi betydligt bättre och redan i 49:e reducerar vi återigen till 2-3 genom Phililp A efter en liten tilltrasslad situation. Nu känns det som att vi verkligen är på G men då händer det som tyvärr brukar drabba oss och det är Slottsbron som kommer igenom i straffområdet och blir fälld vilket resulterar i straff och mål 4-2.
Men vi tjatar på varandra att fortsätta med vårt spel och i 55:e åker Andreas L upp i banan och sätter ett väl placerat skott efter isen och reducerar till 3-4.
Nu har vi återigen häng på Slottsbron som mer och mer försöker hitta sina anfallare med lyror. Vi har några lägen men bollen vill inte hitta in. I 66:e minuten utökar Slottsbron igen till 5-3, men vi forsätter ändå att kämpa och i 78:e får Andreas L bollen på offensivplanhalva och sätter in ett lyft där Philip har smugit sig upp bakom deras försvar och drar till på volley(Kanske redan årets mål...) 4-5. Vi jagar febrilt efter en kvittering och i 91:a minutet får vi straff efter Alex J blivit neddragen och han tar själv hand om straffen på bästa sätt 5-5. Detta kändes riktigt skönt och vi försöker med ett ledningsmål efter detta men istället blir vi lite för offensiva och Slottsbron får till en omställning där bara våra backar är kvar. En Slottsbrospelare tar sig in i straffområdet och blir neddragen vilket resulterar i straff. God natt tänkte nog de flest Wikingar men deras straffläggare prickar ribban! Och efter det blåser domare Sundberg av matchen och den slutar 5-5.

Vi är relativt nöjda med att vi lyckas hämta upp underläge efter underläge men denna match ville vi helst vunnit.

Nästa söndag kommer stor satsande Skövde till Arenan och vi ska ge dem en match.