Onödig förlust mot Blåsut!

Tyvärr blev det en knapp förlust hemma mot Blåsut BK U på isstadion. Detta trots stundtals bra spel.

Matchen inleds bra, båda lag har boll med ett visst övertag till Wiking intialt. Redan efter 5 minuter har vi skapat två riktigt bra anfall. Blåsut gör i matchminut 7 mål efter slarv från vår sida. I den 10 minuten skapar vi en hörna, variant som nästan resulterar i mål. Därefter tappar vi momentum, dels genom byten osv som skapar lite oreda, dock lyckas vi fredas och bra och Blåsut lyckas inte komma igenom. Vi börjar återhämta oss efter svackan och börjar skapa lite framåt igen. 2 hörnor och ett bra frislagsläge under ett par minuter som vi dock inte lyckas göra mål på. Vi kämpar vidare och i 21 minuten får vi straff, dock räddar målvakten i Blåsut denna och vi tappar även övertaget i matchen. Resten av halvleken präglas av tempoökning av Blåsut och vi får ligga på försvar i stort sett resten av halvleken. I minut 38 drabbas vi av en utvisning vilket gör att Blåsut kan fortsätta skapa chanser resten halvleken.

Inför andra halvlek bestämmer vi oss för att öka tempot och börja sätta press igen. Det börjar bra och redan i 47 minuten får vi hörna som dock inte resulterar i något. Blåsut skapar sen några chanser men vi fortsätter att anfalla så fort vi får chans. I 56 minuten gör vi ytterligare ett bra anfall och vi fyller på med folk vilket gör att Johan Nilsson i ett andra läge kan sätta 1-1. Vi fortsätter och försöker ta över matchen men Blåsut fredar sig bra och matchen står verkligen och väger. Blåsut får hörna i 66 minuten som de lyckas göra 1-2 på genom ett misslyckats skott som sen tar på framrusande Blåsutspelare och bollen styrs i mål. Blåsut fortsätter och skapar och genom en lyft mot straffområdet får BKWs spelare bollen på munskyddet och domare blåser straff. Blåsut förvaltar straffen och vi har nu 1-3, matchminut 71. Vi är dock med i matchen och skapar chanser försöker forcera allt vi kan. 76 minuten gör vi ett bra anfall och vi kommer i bra skottläge, dock skott utanför. Minuten efter så lyckas vi plocka bollen av Blåsut då de försöker bygga upp ett anfall, detta resulterar i ett friläge men bollen vill inte in! Vi tar timeout och gör lite förändringar. Vi behåller trycket och skapar hörna och flera  bra situationer. Dock dröjer det tyvärr till 91 minuten innan vi får in en reducering 2-3 genom ett snyggt anfall som avslutas med pass från Johan Nilsson till Jonas Nilsson som sätter bollen i mål. Tyvärr lyckas vi inte skapat något mer sista minuten och matchen slutar 2-3.