Sen kvittering räddade poäng mot OBK/Hajstorp

Söndagens viktiga hemmamatch mot OBK/Hajstorp slutade oavgjort efter en dramatisk avslutning då vi kvitterade i matchens 94:e minut.

Söndagens hemmamatch mot OBK/Hajstorp var viktig ur två hänseenden. Dels ville vi fortsätta vår positiva trend, vinnartreneden, samtidigt ligger OBK/Hajstorp bakom oss i tabellen och så vill vi fortsatt ha det.

Av den anledningen var det ett spänt men laddat Wiking som klev på isen. Vi började ganska bra och vårt första avslut kom redan i den andra minuten. I den 9:e minuten kom vårt första mål, ett hårt inspel från högerkanten som via ett OBK/Hajstorp spelares ben styrdes in i deras mål (Självmål). Bara fem minuter senare får vi straff. Jonas Nilsson kliver fram och skjuter men deras målvakt räddar med benskyddet. På anfallet efter straffräddningen gör istället OBK/Hajstorp 1-1 efter en genomåkning. Efter målet tappar vi grepept om matchen och blir mer och mer passiva, slarviga och ofarliga. Båda lagen jobbar hårt för att få grepp om matchen och spelet svajar väldigt fram och tillbaka. I den 30:e minuten drabbas vi av en utvisning och som ett brev på posten tar OBK/Hajstorp ledningen ett par minuter senare. Vi kontrar med att få ytterligare en straff. Denna gången kliver dagens lagkapten Jonas Haller fram och sätter den snyggt nere i målvaktens vänstra hörn. Sista 10 minuterna av första halvlek fortsätter med svajigt och dåligt bandyspel från båda lagen.

I paus pratar vi mycket om energi, noggrannhet i försvarsspelet och framför allt börja åka skridskor.

Andra halvlek börjar bättre och det känns definitivt mer empofyllt tvilket förhoppningsvis ska gynna oss mot ett för dagen lite äldre OBK/Hajstorp. I den 56:e minuten tar vi återigen ledningen. Johan Nilsson bryter ett OBK/Hajstorp anfall och sätter på egen hand fart mot deras mål och väl framme vid straffområdet skjuts bollen i mål mellan målvaktens ben. Känslan är bra och vi fortsätter med positiv känsla. Men, istället för att vi utökar ledningen kvitterar OBK/Hajstorp på ett drömskott på en halvchans. Tyvärr gör målet att vi återigen faller ned i passivitet och släpper in OBK/Hajstorp i matchen. I den 72:a minuten tar de ledningen för andra gången i matchen, denna gången på straff. Bara tre minuter senare utökar de till 3-5. I samband med målet tar vi timeout och ledarbänken försöker inguta lite energi i spelarna för att ge oss själva en chans att komma tillbaka. Vi flyttar upp pressen och lyckas på så vis skapa lite mer offensivt spel. I den 84:e minuten kommer belöningen då Jonas Haller skjuter ett frislag i stolpen och Erik Håkansson petar in returen i mål. Nu får vi naturligtvis ännu mer energi men OBK/Hajstorp stretar emot allt de har och det blir många incidenter de sista minuterna som i sin tur genererar tillägg. Vi fortsätter att trycka på och i slutet av den 93:e minuten får vi hörna. Hörnan ger resultat. Istället för att skjuta plockar Alex Johansson upp hörnan, glider förbi ruset och lyfter upp bollen i nättaket. Kvitteringen är ett faktum och vi är synnerligen nöjda med att göra 5-5 i den 95:e minuten.

Med tanke på matchens utveckling är vi nöjda med ett oavgjort resultat. Vi borde kanske ha vunnit men det gör vi inte om vi inte spelar bättre än så här. Nu var vi istället nära en förlust men lyckades dock rädda en poäng genom en riktigt vass avslutning. Resultat i denna match och förra matchen mot OBK/Hajstorp är förmodligen viktig för hur serien ser ut efter sista matchen (Hoppas vi)!