Skön seger hemma mot Blåsut BK!

Lördagens match hemma i Arenan mot Blåsut blev synnerligen dramatiskt där liberon Jonas Haller avgjorde i den 91:a minuten.

Det var ett laddat Wiking som äntrade isen i årets andra möte med Blåsut BK. Taktiken var att INTE låta dagens motståndare få ett övertag, målmässigt, redan i den första halvleken. Med den inställningen i bagaget började vi matchen riktigt bra och försvarsspelet var riktigt bra. BBK försökte vända och vända flera gånger på sin egen planhalva men vi var grymt följsamma i styrspelet. Framåt skapade vi också några riktigt bra chanser bland annat med några vassa instick. Vi tar rättvist ledningen i den 16:e minuten när Dennis Brännehed skjuter ett hårt skott i målvaktens vänstra hörn. Vi fortsätter att spela riktigt bra och Blåsut kommer inte fram till några riktigt klara chanser, förutom några hörnor som dock är ofarliga. Båda lagen spelar bra bandy och det är en jämn tillställning med ett litet övertag för oss. Men i slutet av första halvlek hettar det till. Dennis Brännehed blir bryskt tacklad in i reklamskyltarna, BBK får förvisso utvisning men stämningen blir lite lätt hetsk. Tyvärr blir spelet lite hårdare och även vi drabbas strax därefter av en utvisning. I samband med utvisningen börjar vi tappa positioner vilket gör oss sårbara. BBK utnyttjar situationen och kvitterar i den 43:e minuten. Resultatet står sig halvleken ut.

Vi är mycket nöjda med vår första halvlek, om man räknar bort de sista 6-7 minuterna. Vi fortsätter att fokusera på positionsspelet även i andra med ett par mindre justeringar i höjdled.

Andra halvlek börjar starkt och vi tar ledningen redan i den 46:e minuten. Jonas Nilsson gör ett klassisk Davva Karlssonmål efter ett snyggt inspel från Christian Lind. Det var förresten Jonas Nilssons första mål i årets seriespel. Tyvärr håller inte vår ledning i mer än två minuter då BBK kvitterar genom efter en snygg genombrytning och ett lyft i mv Oliver Sällströms bortre hörn. Matchbilden består, bra bandyspel, både försvar och anfall, och båda lagen skapar chanser men jobbar också hårt i försvaret. Tiden rullar på utan att något av lagen får utdelning. Känslan är att nästa mål kommer att bli avgörande, trots 20 minuter kvar. I den 71:a minuten tilldöms BBK straff efter en mycket fin räddning av Oliver Sällström. Tyvärr bedöms hans ingripande som felaktigt och efter stor diskussion ska straffen slås. Oliver Sällström, direkt inblandad i straffsituationen är stark och gör en fantastisk benparad när BBK-spelaren slår straffen lågt i hans högra hörn. Båda lagen jobbar för en ledning och det böljande spelet får oss att börja tappa positionsspelet. Vi tar timeout för att rätta till slutfasen av matchen. Stärkta av timeouten och dess peptalk, plus ett numerärt överläge, gör att vår slutforcering är bra och vi skapar ett par bra chanser. Matchtiden börjar dock sakteliga ta slut och ett oavgjort resultat känns nära. Men, precis som i förra matchen, är vi på hugget och i en omställning spelar Anton Nyström fram liberon Jonas Haller, som följt med upp i anfallet. Jonas tar sig runt på högerkanten och med ett välriktat iskott sätter han bollen i mål och vi tar ledningen i den 91:a matchminuten. Trots ett BBK gör allt för att kvittera under den sista tilläggsminuten vinner vi matchen med 3-2. En otroligt skön vinst med tanke på dagens insats. Bra inställning, bra positionsspel och ett mycket bra målvaktsspel avgjorde till vår fördel.