Stark insats trots förlust!

Årets första träningsmatch, hemma mot satsande Skövde BK, slutade med en 3-6 förlust efter 1-6 i paus.

Skövde BK storsatsar med nya etablerade spelare. Bland annat spelande tränaren Johan Malquist och storskytten Martin Apelquist. Den sistnämnde visade direkt att han blir att räkna med i division 2. Trots en bra inledning från vår sida är det Skövde som gör målen och det är förstås herr Apelquist som inleder med tre mål innan det gått 20 minuter. Vi spelar inte på något sätt dåligt men överaskas lite av Skövdes djupledsspel. Skövde gör 0-4 i den 26:e minuten innan vi äntligen reducerar till 1-4 i den 28:e minuten, mål av Dennis Brännehed. Innan dess hade vi två bollar i stolpen. Matchen är betydligt jämnare än resultatet visar. Trots reduceringen så gör vi inga fler mål i första halvlek. Istället gör Skövde 1-5 i den 30:e minuten och 1-6 på straff strax innan halvlek.

I halvlek pratar vi om det positiva som vi trots allt gör i första halvlek, utan Skövdes Apelquist hade resultatet troligen varit jämnare. Vi går in i andra halvlek med positiva känslor.

Andra halvlek blir mycket bättre och framförallt så är det vi som gör mål. Det i kombination med ett mer stabilt försvarsspel mot snabbskrinnande motståndare gör att vi faktiskt vinner andra halvlek med 2-0 efter mål av Dennis Brännehed och Albin Larsson.

Sammantaget en bra första träningsmatch med några tongivande spelare borta. Extra kul att David Nordqvist vaktade målet när ordinarie målvakt Oliver Sällström tyvärr inte kunde vara med.

Nu väntar två veckors intensiv träning innan nästa träningsmatch hemma mot Hemsjö IF.