Storseger borta mot Hajstorp/OBK

Söndagens bortamatch i ett blåsigt Otterbäcken slutade med en säker 10-3 seger efter övertygande spel.

Inledningen av matcjen präglades till stor del av osäkerhet från båda lagen då både vinden och isen gjorde att passningsspelet blev lidande. Vi försökte spela oss upp medans Hajstorp/OBK försökte driva upp bollen med deras snabbskrinnare nr 19. Trots lite rörig inledning är det vi som tar ledningen redan i den 8:e minuten då Alexander Johansson (5 mål idag) sätter bollen snyggt i mål.

Därefter jämnar det ut sig och även Hajstorp/OBK skapar några bra chanser men Oliver Johnson i målet övertygar som vanligt. Vi lyckas bra med våra uppspel och använder även sargen för bra uppspel. I den 29:e minuten får vi en utvisning vilket öppnar upp spelet lite grann och det tillsammans med en justering av mittfältarnas höjd gör att vi inom några minuter sätter både 0-2 och 0-3, båda målen från mittfältaren Tobias Johansson.

I halvlek pratar vi om att fortsätta med våra vägvinnande uppspel men och inledningsvis nyttja den nyspolade isen för att bygga lite med tålamod. Vi får utdelning direkt och har 0-5 redan innan den 50:e minuten. Hajstorp/OBK reducerar på hörna i den 55:e minuten. Då ökar vi tempot i några minuter och har 1-8 innan minut 65. I den 75:e minuten kommer även 1-9 och matchen känns definitivt vunnen. Hajstorp/OBKlämpar dock på och reducerar två gånger innan vi till slut kan göra tvåsiffrigt och fastställa slutresultatet till 3-10.

Härligt spel från Wiking med många fina kombinationer som slutar med fina mål.

Nu gör vi en bra träningsvecka för att på lördag ta emot starka Gillstad i ett derby.