Storseger i seriepremiären hemma mot OBK/Hajstorp!

Det blev bästa tänkbara resultat när vi hemmaslog OBK/Hajstorp med hela 10-0 i årets seriepremiär.

Vi genomför matchen på bästa tänkbara sätt, summerar Stefan Gustafsson, Wikings nöjda tränare efter den klara 10-0 segern hemma mot OBK/Hajstorp.

Dagen till ära så spleade vi i vårt nya matchställ. Stort tack till våra tröjsponsorer Sparbanken Lidköping, DINA Försäkringar, EH-konsult, Braås Åkeri, Stadium och Leadbulk AB.

Matchen inleddes i ett högt tempo och det märktes att det var seriematch. Inledningen var målmässigt jämn men chansmässigt så vare det Wiking dominerade laget. Årets första seriemål kom i den 14:e minuten och det förra årets bästa forward Hugo Jahnstedt som hittade förbi en mycket välspelande OBK/Hajstorp målvakt. Både innan och efter det första målet hade vi ett par frilägen som deras målvakt räddade. Med ungefär 10 minuters mellanrum gör vi ytterligare tre mål i första halvlek och vi går till halvtidsvila med klara 4-0.

Vi avgör matchen redan i inledningen av andra då både 5-0, 6-0 och 7-0 kommer innan vi nått matchminut 56. Tempot går ned något efter vårt sjunde mål men vi lyckas ändå spela oss fram till tvåsiffrigt, sista målet kommer i den 89:e minuten.

Grunden till dagens seger, föruom bra effektivitet var ett mycket stabilt försvarsspel. Den helt nykomponerade försvarslinjen med Johan Tobiasson som libero visade med tydlighet att våra motståndare kommer få problem att komma fram till mål. Oliver fick enbart rädda ett (1) skott i första halvlek.
Framåt visade vi stundatls upp ett riktigt fyndigt och snabbt passningspsel vilket borgade för flera av målen.

En eloge till det unga OBK/Hajstorp som kämpade väl i matchens samtliga minuter.