Sur förlust mot Vargön

Efter att hämtat in ett 3 måls underläge så förlorar vi ändå.

Det var en tuff fajt i Lidköping Arena under söndagseftermiddagen. Första halvleken var en jämn tillställning. Efter 13 minuter tar Vargön ledningen men vi är snabba med att reducera. Resten av halvleken ser ut just så, mål sedan reducering. Det är ett hårt kämpande Wiking och känslan i laget är att här har vi alla chanser att vinna. Domaren blåser för halvtidsvila. 3-3

Vi pratar i halvlek om att vi gör mycket rätt ute på planen, men att vi behöver skärpa till några delar av vårt defensiva spel. Men vi är rörande överens om att vi har detta om vi bara kämpar och spelar bollen mer i andra halvleken.

Sen är det dax för andra halvlek. Nu startar det väldigt skakigt. Efter 10 minuter har vi släppt in 3 mål.3-6. TIME OUT... Vi snackar ihop oss och peppar varandra. Sen börjar jakten på mål. Snart gör vi 4-6 och känslan är god, men Vargön har inte några planer på att förlora denna matchen och gör 4-7. Men vi fortsätter att jaga och pressa, vi lyfter upp laget och satsar allt. Då kommer målen 5-7, 6-7 och tillslut i matchminut 80 7-7. Nu går vi för vinst. Men då blir det en situation en bit utanför vårat straffområde, och Vargön får frislag. Läget på planen är väldigt förvirrat och i förvirringen slår Vargön bollen i mål. 7-8. I sista minuten Så ordnar Hansson ett riktigt bra läge men blir enligt oss ojust tacklad, vi menar att det är en solklar straff, men domaren vill inte. Matchen är slut.

Wiking bjuder på bra kämpaglöd, och visar att viljan finns. Att lyckas hämta upp ett 3-0 underläge är ändå starkt gjort.

Idag har vi 15 Wikingar till matchen, värt att notera är att Erik Håkansson spelar sin första match för säsongen, vilket har gör med stort självförtroende och kämpaglöd.  Det är många i laget som gör en stark insats men jag vill lyfta fram målvakten Oliver Sällström som åter igen gör en alldeles strålande match.