Tråkig förlust hemma mot Slottsbron!

Fasta situationer och ett drömskott är orsaken till söndagens tråkiga förlust hemma mot Slottsbron.

Slottsbron utnyttjar verkligen fasta situationer i dagens match. Av sex möjliga hörnor går fyra (4) i mål. Noterbart är att avsluten inte är särskilt bra, men bollen studsar verkligen inte vår väg utan touchar allt på vägen in i mål. Lägg därtill två straffar och ett drömskott från 30 meter så har ni sju av Slottsbrons nio mål i dagens förlustmatch. Själva skapar vi tyvärr alldeles för lite klara målchanser men vi är ändå framme i sista tredjedelen och skapar bland annat 14 hörnor, dock ingen som resulterade i mål.

Inledningen är temposvag från vår sida och vi är långsamma i passningsspelet, skridskoåkningen samt allmänt håglösa. Trots det är vi rent spelmässigt med i matchen. Slottsbron är dock betydligt mer effektiva och leder med 0-3 efter ca 25 minuter. Det är ungefär då som vi börjar öka farten och vi blir bättre och bättre. Tyvärr utnyttjar vi inte de klara chanserna vi skapar, bland annat två frilägen. Vi jobbar också bättre i försvaret vilket minimerar Slottsbrons anfallsspel. Trots det så är det ändå Slottsbron som utökar sin ledning på, ja givetvis på hörna. Vi går till halvtidsvila med 0-4.

Andra halvlek börjar betydligt bättre och redan efter tre minuter reducerar vi till 1-4 efter mål av Philip Ahlstrand efter bra passning från John Sönegård. Vi fortsätter hålla ett högre tempo och vaskar genom det fram flera chanser. Mitt i vår press får Slottsbron straff som de sätter i mål. Två minuter senare får vi straff och Rikard Andersson reducerar till 2-5. Men säg den glädje som varar, bara fyra minuter senare sätter Slottsbron 2-6, givetvis på hörna. Vi tar timeout med förhoppning om att bli ännu mer offensivare och det lyckas ganska väl. Vi pressar högre upp i banan och med högre intensitet. Tyvärr får vi ingen utdelning utan istället utökar Slottsbron sin ledning till 2-7. Fem minuter senare reducerar Andreas Larsson till 3-7 efter en härlig genomåkning efter utkast från Andreas Gustafsson. Därefter hittar domaren ytterligare en straff till Slottsbron vilket innebär 3-8. I den 90:e minuten kommer det ytterligare två mål, först 3-9, yes på hörna och därefter sätter Philip Ahlstrand 4-9 efter fin passning från Christian Lind föranlett av ett riktigt snyggt anfall.

Det var ett mycket besviket Wiking som kunde konstatera attt lyckan inte var på vår sida idag. Ineffiktivitet i kombination med några uteblivna domslut samt Slottsbrons enorma utdelning på fasta situationer gör att vi förlorar tredje raka i serien. Nu gäller det att fortsätta jobba på inslagen väg och på så vis så småningom vända den negativa trenden.