Bra match med ett dåligt resultat!

Lördagens tuffa derby mot Kålland, förra året i div 1, slutade tyvärr med storförlust 2-13 efter 1-5 i paus.

Inledningen är riktigt bra med ett stabilt försvarsspel och det är faktiskt vi som tar ledningen i den 8:e minuten, Alexander Johansson som på egen hand sätter bollen i mål. Efter målet fortsätter vi att spela bra och Kålland blir mer och mer frustrerade. Kålland lyckas dock kvittera i den 18:e minuten men matchen fortsätter vara jämn. Vi jobbar stenhårt i försvarsspelet och hållen matchen levande. I den 27:e minuten tar dock Kållande ledningen på en omställning. Vi fortsätter jobba hårt och båda lagen skapar en del chanser. I den 40:e minuten kommer tyvärr 1-3, ett riktigt skitmål enligt lagledningen. Tyvärr har vi svårt med orken den sista delen av halvleken och Kålland gör en forcering och i halvlek står det 1-5.

1-6 kommer tre minuter in i andra halvlek och ganska snart kommer även 1-7 och 1-8. Vi har några ströchanser men tyvärr utan resultat. 1-9 kommer i den 67:e minuten för att därefter följas av en drygt 20 minuters period med många chanser men utan mål. Kålland gör dock precis som i första halvlek en rejäl slutforecering och på sex minuter gör de ytterligare 4 mål, vi sticker dock emellan med vårt andra mål, och slutresultatet blir till slut 2-13.

Så länge vi orkar hänga med i Kållands tempo spelar vi riktigt bra och tyvärr är det orken som gör att vi tappar positioner, att vi slarvar och mot ett bra lag som Kålland straffas man hårt.

Ett starkt Kålland med bibehållen div 1 klass förstärkta med "Äpplet" och Segerqvist, tillsammans 7 mål, gör att skillnaden blir påtaglig och givetvis även speglar matchens slutresultat.