En bra andra halvlek gav segern på första advent

Då var det dags igen för Blåsut som kom på besök i vår hemmaborg.
Förra mötet slutade med förlust då vi lede men slutade spela bandy så revanschsuget var stort inför dagens match.

Under matchgenomgången så vi att vi inte skulle hamna i de lägena som blev i förra matchen då Blåsut pressade oss högt i banan vilket vi inte hanterade på ett bra sätt.

Första halvlek börjar vi ganska bra offensivt och det dröjer inte länge innan Christian gör 1-0 i 3:e minuten framspelad av Alex. Efter detta är vi nog lite tagna att vi tagit ledningen så fort och blir stillastående i defensiven och i 5 minuten kvitterar Blåsut.
Men vi svara direkt genom Jonas Nilsson som pillar in bollen till 2-1. Detta har varit en detalj som vi blivit bättre på i år att vi inte går ner oss efter motståndaren har gjort mål utan snabbt kunnat göra egna mål igen.
Redan efter 6 minuter så har det blivit 3 mål i matchen och efter detta är det lite ställningskrig. Blåsut har en spelare som utmärker sig lite extra och skapar problem för vårt mittfält. Men i 23:e är Oliver snabb i korgen efter ett  och hittar Alex högt upp i banan som tar ner bollen och spelar Philip som har fart i mot 2 blåsut backar. Philip lyckas kliva runt försvaret och kommer själv med målvakten som är chanslös när bollen sitter i nättaket. Efter detta mål börjar vi darra rejält och slutar åka skridskor, vi är inte med i defensiven och anfallssspelet fungerar inte heller. I 27;e blir en av deras spelare fälld i straffområdet och får straff vilket resulterar i 2-3. Vi hänger inte alls med nu och tappar mycket boll vilket Blåsut tar vara på och gör  både 3-3 och 4-3 innan domaren blåser av till halvtid.

Vi pratar om att ta oss i kragen och plocka fram det spelet som vi kan spela. Samt att anfall och mittfält ska komma ner lite i styrspelet för att kunna hantera Blåsut`s uppbyggnadsfas.

Och det är ett annat Wiking som kommer ut i andra. Vi tar det defensiva jobbet och skapar mycket framåt tack vare mer skridskoåkning. Det dröjer till 62:a minuten innan vi kvitterar efter en tilltrasslad situation där Philip får bollen av Johan N och lyckas hitta målet till 4-4.
Vi fortsätter skapa lägen men får inte in bollen tills Dennis får ett skottläge i 78:e och drar till där deras målvakt är på bollen men tappar in den i mål till ledning 5-4.
Blåsut kommer efter detta inte närmare och vi lyckas inte utöka ledningen trots några hörnor där vi måste bli effektivare framöver. Domare Fredrik Eriksson blåser av i 92:a och det är ett glatt gäng Wikingar som åker ut på isen för att tacka Blåsut för en bra match.

En riktigt bra andra halvlek ligger bakom segern där vi jobbar för varann både i defensiven men även i anfallsspelet.

Nu blir det spelledigt nästa helg där istället BK Wikings julfest gör comeback efter några års frånvaro. Nästa match är Söndagen den 16 december där vi beger oss till Karlstad för att möta Mosserud.