Tvåmålsförlust i derbyt mot Gillstad!

Tyvärr kommer vi inte upp i vår vanliga standard samtidigt som Gillstad är starka i dagens derby i Arenan när matchen till slut vanns av Gillstad med 5-3.

Matchinledningen var dramatisk då det i matchens andra minut redan stod 1-1 efter att vi tagit ledningen efter 26 sekunder, sannolikt ett av Wikings tidigaste mål i modern tid (Förra gången var det Alex Ahlström som gjorde ett tidigt mål i Skövde, mot IK Sport, efter en fin framspelning av Conny Fogelkvist), och Gillstads kvittering på hörna. Efter de båda målen var det Gillstad som styrde matchen och genom hög press gjorde det svårt för oss att bygga upp anfall. Samtidigt var vi inte riktigt på alerten i vårt anfallsspel och spelade inte riktigt med den bestämdhet som vi gjort vid våra tidigare matcher. Vi åker inte rätt och blir inte riktigt spelbara, vi är inte tillräckligt aggresiva när det kommer till att fiska upp andra och tredjebollar vilket gör att Gillstad bjuds på några omställningar. Gillstad tar också ledningen med 2-1 i den 17:e minuten. Strax därefter får vi straff och chans till kvittering, men tyvärr gör Gillstadmålvakten en bra räddning. I den 28:e minuten är förhållandet omvänt då Gillstad tilldöms straff. Men vår målvakt, för dagen David Nordqvist, räddar även han en straff. Fem minuter senare leder Gillstad med 4-1 efter första ett konstigt mål med uteblivet frislag samt att Gillstadspelare slog in bollen med skridskon och en hörnretur. Efter det målet reser vi oss ur vår låsning och börjar spela riktigt bra. Bra aggresivitet, bra pass och bra åkningar vilket ganska snabbt resulterar i en 4-2 reducering i den 40:e minuten. Målet gjordes av Philip Ahlstrand efter ett mycket bra anfall. Det kändes viktigt att få in en reucering innan halvtid.

Efter en intensiv havtidspaus med många förslag på bättring kommer vi delvis ut som ett nytt lag i andra halvlek. Det till trots, så drygar Gillstad ut sin ledning till 5-2 redan i den 49:e minuten. Vi fortsätter att jobba med vårt spel och kommer mer och mer in i matchen, samtidigt känner vi att Gillstad börjar tröttna. I den 65:e minuten kommer så 5-3 reduceringen, denna gången är det ett hörnmål av Jonas Haller. Nu är det läge att släppa på bromsarna och accellerera men tyvärr drabbas vi av en olycklig utvisning i den 69:e minuten och vi kan inte ritkigt sätta fart förrän den är över. Vi fortsätter dock att styra matchen mer och mer, skapar ett par riktigt bra chanser, precis som i första halvlek, men bollen vill inte gå in. Gillstad är dock inte ofarliga med sina snabba mittfältare och har ett par riktigt vassa avslut där David N står i vägen. Vi lyfter laget ytterligare ett snäpp efter att Gillstad drabbas av två utvisningar i slutet av matchen. Men trots skott av Alex Johansson, Philip Ahlstrand och ett bra inspel från Jonas Nilsson som rinner rakt igenom deras straffområde kommer vi inte närmare. Matchen slutar med en 3-5 förlust i derbyt mot Gillstad SK.

Sammantaget en klart medioker insats under första halvlek mot ett för dagen starkt Gillstad gör att vi inte, trots en klart bättre andra halvlek, går ur som segrare i matchen.