Vinst hemma mot Slottsbron!

Bra anfallsspel lade grunden till dagens 9-5 seger hemma mot Slottsbron IF från Grums.

Vi tar två nya poäng efter seger i söndagens hemmamatch mot Slottsbron IF(Grums). Det gör vi efter en bra match med ett riktigt bra anfallsspel.
Matchinledningen var jämn och båda lagen följs resultatmässigt åt fram till att vi sätter 4-2 och 5-2 i slutet av första halvlek. Slottsbron hotar med uppåkningar i mitten där vi stundtals är alldeles för passiva i vårt försvarsspel. Samtidigt har vi ett mycket bra anfallsspel med bra kombinatioer på Slottsbrons planhalva vilket ger ett gott resultat. Innan halvlek lyckas dock Slottsbron reducera till 5-3 efter ett bra skott utanför straffområdet. Värt att notera är att vårt senaste nyförvärv, Markus Jansson, gör sitt första mål i föreningen (3-1) redan i den första halvleken genom en mycket bra genomåkning från högerkanten.
Vi startar andra halvlek bra och sätter 6-3 i den 48:e minuten. Slottsbron reducerar strax därefter på hörna men Wiking svarar snabbt och sätter 7-4 efter att Alexander Jansson peter in en målvaktsretur efter avslut från Anton Nyström. Trots ett bättre försvarsspel i andra halvlek hotar Slottsbron hela tiden och David Nordqvist gör flera kvalificerade räddningar. I den 67:e minuten sätter Jonas Nilsson 8-4 och matchen känns avgjord. Slottsbron reducerar visserligen till 8-5 i den 71:a minuten och tar därefter timeout för att mobilisera en vidare upphämtning. Wiking behåller lugnet och den förväntade forceringen från Slottsbron uteblir. Istället sätter tremålsskytten Philip Ahlstrand 9-5 på en målvaktsretur i den 87:e minuten och fastställer därmed dagens resultat.

Bra match av oss mot ett bra motstånd där det positiva anfallsspelet var dagens stora behållning. Kul och bra att Philip Ahlstrand gör tre mål samt att vårt nyförvärv Markus Jansson sätter två baljor.