Vinst i årets första träningsmatch!

Årets första träningsmatch, hemma i Arenan mot Kungälvs SK, slutar med en 5-3 efter en bra genomförd insats.

Kungälv, till vardags ett topplag i div 2 Göteborg, stod som motståndare i årets första riktiga träningsmatch. Mötet är en repris från förra årets möte då Kungälv lämnade som segrare.

Vi inleder matchen bra och är till en början trygga i försvarsspelet och har tålamod i anfallsspelet. I den 13:e minuten tar vi också rättvist ledningen i matchen. Det är Jonas Nilsson som efter pass från Erik Håkansson sätter bollen i mål. Kungälv spelar rakt och precist men hamnar ofta i svåra lägen tack vare bra försvarsspel. Tyvärr blir även vi stundtals uddlösa i vårt anfallsspel, dock skapar vi en och annan hörna. Det är också på en hörna som vi i den 35:e minuten utökar ledningen till 2-0. Rickard Andersson dundrar in hörnan som slås in av Christian Lind. Kungälv, som den sista kvarten fått mer fart under skridskorna skapar både bra chanser och hörnor. I den 43:e minuten får de utdelning då de får straff efter en tittrasslad situation i straffområdet. Straffen slås som en variant och Kungälv reducerar till 2-1.

I paus pratar vi mycket om första halvleks positiva sidor med fokus på försvarsspel och tålamod i passningsspelet. Vi pratar även om att orka hela matchen ut genom att jobba smart och kollektivt med stort tålamod.

Även inledningen av andra är bra och redan i den 56:e minuten utökar vi ledningen till 3-1, nu är det vi som har straff och det är Rickard Andersson som sätter straffen och sitt andra mål för dagen. Efter målet kommer vi in i en lite sämre period där två misstag innebär två mål för Kungälv. Första reduceringen är ett snyggt skott i krysset som vår målvakt David Nordkvist är chanslös på. Kvitteringen kommer efter en snygg lyftning över vårt mittförsvar och friläge med David. Vi repar dock mod och bara minuten efter är det nära att vi återtar ledningen efter en bra chans av Jonas Nilsson. Strax därefter åker vi dock på en utvisning som stoppar upp vår framfart lite. Matchen står nu och väger lite. Både vi och Kungälv har fortsatt bra ork trots den tidiga försäsongen och jobbar hårt för ett ledningsmål. I den 83:e minuten kommer vi snyggt runt på deras vänstersida (Johan Nilsson trampar runt) och genom ett bra inspel hittar in till Jonas Nilsson som avslutar, målvakten räddar men lämnar retur vilken plockas upp av Anton Nyström som snyggt petar in i bollen mål. Målet ger oss ny energi och vi fortsätter att anfalla. Mitt i vår anfallsiver ställer Kungälv om och petar faktiskt in bollen i mål, dock turligt nog avblåsta för offside i straffområdet. I den 91:a minuten avgörs matchen då Philip Ahlstrand sätter 5-3 efter fin passning från Johan Nilsson.

Bra första match mot ett bra motstånd. Givetvis är det många trötta ben men så är det på försäsongen. Vi är väldigt nöjda med vårt försvarsspel som trots trötthet fungerar tillräckligt bra i förhållande till dagens motstånd. Kungälv jobbar på bra och visar också prov på bra och samlat försvarsspel.