Vinst i Derbyt

BK Wiking vann Derby matchen mot Gillstad SK

Två starka lag kämpade om segern i något som skulle kunna benämnas som El Classico i bandy Div 2. Denna gång så var det vi BK Wiking som gick segrande ur striden och plockar med sig 2 poäng.

Idag strömmade publiken in, alla sugna på att uppleva bra bandy. Och lagen gjorde inte publiken besvikna. När matchen drar igång så ser man direkt att detta blir en jämn kamp. Det dröjer 15 minuter sedan lyckas Gillstad gör matchens första mål. Därefter följer en rad bra lägen för båda lagen men det dröjer ända till minut 41, då Jonas Nilsson kvitterar 1-1.

I halvtidsvilan, pratar vi om att det ser bra ut, men att vi ska försöka att jobba mer i defensiven.

Andra halvleken drar igång och redan efter 3 minuter så kommer Christofer Hansson i bra läge och drar på ett skott från distans som letar sig rätt upp i krysset. Nu känns det bra, alla är på gång och en bra känsla i laget. MEN Gillstad vill mer och lyckas reducera bara några minuter senare. Men Wiking fortsätter jobba hårt, och i en något till trasslad situation framför Gillstads kasse lyckas Hugo peta in bollen 3-2. Nu har vi ledningen och jobbar på bra. Då händer det igen, Gillstad kvitterar. Åter igen lyckas vi plocka fram det lilla extra och nu är det Hansson igen som lyckas göra mål, efter assist från Dennis. Efter detta tar Gillstad Time Out. Gillstad pressar oss sista minuterna, men vi lyckas hålla undan. Det blir till och med så bra att Jonas Nilsson lyckas skapa sig ett fri läge och fastställer resultatet till 5-3

Matchens lirare BK Wiking:#89 Oliver Sällström - Oliver prestation är något utöver det vanliga, han blir bara bättre för varje match vi spelar denna säsongen.

Matchens lirare Gillstad: #8 Markus Berg