Vinst i genrepet hemma mot Hajstorp/OBK!

Genrepet slutade med en 5-2 vinst hemma mot Hajstorp/OBK efter stundtals mycket bra spel.

Med en vecka kvar till seripremiären var det dags för årets fjärde träningsmatch. Ett genrep mot seriekollegan Hajstorp/OBK hemma i arenan. Med årets bästa matchinledning, genom ett bra kompakt försvarsspel och ett mycket bra passningsspel, tar vi ledningen redan efter nio minuter då Stefan Carlsson avsluter efter pass från Gustaf Fabiansson. Hajstorp kvitterar dock i den 14:e minuten efter ett snyggt frislag. Vi fortsätter att spela bra och tar tillbaka ledningen i den 19:e minuten genom mål av Alexander Johansson, pass från Stefan Carlsson. Efter vårt ledningsmål börjar vi tappa fart och kreativitet, vi blir spretiga i vårt positionsspel, vu vill gärna slå avgörande pass direkt och vi tappar fart. Hajstorp ökar tempot och tillåts mer och mer att komma runt på kanterna. Vi är fortfarande stabila i vår defensiva mittdel och låter dem försöka komma runt. I den 25:e minuten kvitterar Hajstorp till 2-2 på en hörnretur. Vi fortsätter att spela oroligt vilket ger ett böljande spel med korta sekvenser av bollinnehav. Sista fem är något bättre men vi skapar dock inga riktigt klara chanser.

Trots en bra analys i halvtid startar Wiking andra halvlek lite håglöst och stirrigt. Men redan efter 10 minuter sätter vi fart och hittar tillbaka till vårt positiva spel vilket ger utdelning i form av straff då Alexander Johansson fri med målvakten hakas upp strax innan bollen skulle skjutas i mål. Tyvärr bränner vi straffen och en given målchans. Vi fortsätter med ett bra och stabilt spel vilket till slut ger utdelning. Alexander Johansson får revansch då han efter en fin passning från Johan Nilsson sätter 3-2. Vi har nu full kontroll på matchen och i den 77:e minuten kommer även 4-2, denna gången är det Stefan Carlsson som på egen hand sätter 4-2. Trots timout från Hajstorp, med 10 min kvar, så fortsätter vi att spela bra och vi hinner även med att sätta 5-2 i den 90:e matchminuten. Mattias Axelsson gör sitt första mål för klubben efter pass från Albin Larsson.

Sammanfattningsvis tar vi ytterligare ett steg i vår utveckling av vårt spel. Vi fortsätter att jobba bra i det defensiva spelet och tar större och större steg i vårt anfallsspel. Nu gäller det att jobba med fömågan att hålla en jämn och hög kvalitet matchen igenom.