Vinst med en bitter eftersmak!

Då var det dags igen för hemmamatch och idag var det långväga gäster i form av Slottsbron från Karlstadtrakten som kom på besök. Slottsbron har börjat året lite sisådär och påminner om oss lite grann med en blandning av åldrar i laget. Dock hade de svårt att få ihop ett lag denna Lördag, de ställde upp med 10 man som skulle försöka göra vad det kunde, och det gjorde dem bra!

Redan innan samling hade vi nåtts av informationen att det var dåligt med motståndare och rykten börjar florera i laget. Innan vi ska gå ut till match så säger vi till oss själva att inte tänka så mycket på dem utan gå ut och göra jobbet.

Inledningen på matchen är helt klart våran när vi gör 1-0 redan i 4:e minuten genom Andreas ”Tosen” Larsson, framspelad av David Kjellqvist. Det dröjer inte många minuter till innan 2-0 kommer och denna gång är det Philip Ahlstrand som rakar in den efter blivit framspelad av Alex Johansson. Vi skapar mycket lägen men avsluten vill inte riktigt gå in och detta ska Slottsbron tacka sin målvakt som gör en kanoninsats denna dag. Men innan matchklockan slår 22 spelade minuter så står det 4-0 på tavlan och detta genom Erik Håkansson och Gustav Fabiansson.

Slottsbron hade en ”Gameplan” och den gick ut på att dra ner tempot när de fick tag i bollen, vilket gjorde att vi stod helt stilla i defensiven som Slottsbron utnyttjade genom någon av deras mer kunniga skridskoåkare satte fart och kunde passera oss som vägskyltar.

På detta sätt lyckas det göra 1-4 dock dröjer det inte länge innan Samuel Ledig kan utöka till 5-1 på en retur efter ett bra skott från Wester som var anfallare för dagen. Härifrån 35:e minut till halvlek börjar ett riktigt Hawaiispel som resulterar i mål varannan minut. Vi gör 6-1 genom Albin Larsson därefter gör Slotssbron 2-6 innan Alex kan göra 7-2 vilket kändes komfortabelt i detta läge med bara några minuter kvar till halvlek. Men icke, Slottsbron lyckas göra både 3-7 och 4-7 innan domare Andrén blåser till halvlek.

I omklädningsrummet i paus är det en konstig känsla där vi nog alla känner att vi inte gett 100% och hjälpt backlinjen i deras kontringar. Nu gällde de att ta sig i kragen och gå ut och stänga denna match.

Dock börjar andra halvlek precis så som vi inte ville att den skulle börja, med att Slottsbron tar kommandot och skaffar sig en straff redan efter 1,5 minut. Men Oliver i mål lyckas stå rätt och rädda den. Efter detta får vi äntligen tag i taktpinnen igen och gör 8-4 i 49:e återigen genom Alex. Vi fortsätter att skapa och får med oss hörnor som vi tillslut lyckas förvalta genom Gustav som gör sitt andra för dagen och utökar vår ledning.  Innan klockan når matchminut 61 har Alex lyckats göra både sitt 3:e och 4:e för dagen och det står nu 11-4 till BK Wiking. Efter detta tar Slottsbron timeout och de resterande 22 minuter av matchen är inte så mycket att säga om. Vi skapar lite men bränner tyvärr riktigt bra lägen och de sista 5 minuterna av matchen lämnar vi i historieböckerna där Slottsbron gör 3 mål och när domaren blåser av står det 11-7 på tavlan.

Känslan efteråt är sådär, visst vi vinner och tar 2 pinnar men vi kan bättre.

Beröm till Slottsbron som åker från Karlstad till Lidköping med bara 10 man, starkt jobbat!

Nästa helg är det en tuff bortmatch mot Borås Bandy som är nykomlingar i serien men har lyckats skrapa ihop ett riktigt bra lag.