Vinst mot Gillstad SK!

I den tredje träningsmatchen kom säsongens första vinst efter 5-2 hemma mot Gillstad SK.

Då kom den äntligen, säsongens första vinst. Delvis efterlängtad men samtidigt ett steg framåt i vår utveckling av både vårt försvarsspel och anfallsspel.

Matchinledningen var tämligen jämn och trots hög press från Gillstad så lyckas vi ha både tålamod och fint spel i vårt anfallspel. Försvarsmässigt fungerade det riktigt bra ända fram till Gillstads första skott på mål, efter ca 10 min, som resulterar i en 0-1 ledning för gästerna. Vi kontrar tämligen snabbt och kvitterar redan i den 12:e minuten efter en fin insats av Jonas Nilsson. Båda lagen försöker spela en passningsorienterad bandy vilket resulterar i ett ganska böljande spel. Försvarsmässigt känns det mycket bra, och trots att Gillstads snabba kantspelare gör några försök att komma runt så avväpnas anfallen gång på gång. Framåt försöker vi bygga konstruktivt men har fortfarande lite svårt att etablera ett spel högre upp i banan. Istället lyckas vi bra med ett par omställningar vilket resulterar i Jonas Nilsson sätter vårt ledningsmål (2-1) i den 33:e minuten. Detta efter en mycket skärande och fin passning från Dennis Brännehed. Vi fortsätter att prestera chanser och i den 40:e minuten kommer även 3-1, nu är det Philip Ahlstrands tur att bli frispelad i djupet, denna gången är det Gustaf Fabiansson som slår passet. Trots ett stabilt spel och en 3-1 ledning är det Gillstad som avslutar den första halvleken bäst då vi tappar tempo och till slut även vårt iniativ i matchen. Strax innan halvlek kommer så Gillstads reducering efter ett flertal mindre bra passningar från vår sida.

Andra halvlek startar ungefär som den första med en jämn matchbild med två lag som försöker spela en bra bandy. Vårt försvarsspel fungerar riktigt bra och det i kombination med ett ännu bättre anfallsspel gör att vi skapar några riktigt bra chanser. Stundtals har vi ett betydligt snabbare passningspel än tidigare matcher vilket gör att vi lyckas skapa målchanser och framförallt få en tyngd i vårt anfallsspel genom att fylla på med spelare. Tyvärr får vi dålig utdelning då vi missar och Gillstads målvakt gör några bra räddningar. Resultatmässigt är det fortfarande jämnt även om spelet mer och mer styrs av oss. Trots ett övertag är det ändå Gillstad som får halvlekens bästa chans då de i den 63:e minuten får straff. Men, vår eminente målvakt David Nordqvist räddar sin andra straff på två matcher. Vi fortsätter att trycka på och till slut får vi utdelning, även om det dröjer ända till den 87:e minuten. Efter ett snabbt frislag strax utanför Gillstads straffområde får Alexander Johansson bollen i höjd med mållinjen och tar sig mot mål. Inspelet, d v s Skottet/passet, går på en Gillstadsspelare in i mål och vi har 4-2. Alexander och Wiking är dock inte nöjda utan sätter även 5-2 efter ett riktigt snyggt anfall som avslutas med att John Sönegård frispelar just Alexander framför mål.

Bra insats på alla fronter, en viss utveckling av anfallsspelet och ett stabilt försvarsspel gör att vi går segrande ur denna träningsmatch. Nästa helg väntar träningsmatch hemma mot Hajstorp/Otterbäcken innan vi helgen därpå har seriepremiär.