Vinst mot Villa i hett derby

Storskytten Andreas Larsson säkrar vinsten för Wiking idag.

Ett taggat och spelsuget Wiking samlades idag. Lite ont om folk men vi lyckas i sista minuten ringa in Christofer Åhs som blixtsnabbt tar sig till Arenan och kan kliva in i spel i ca 12 matchminuten.

Vi gör som vanligt under matchgenomgången, men då händer något utöver det vanliga. Andreas L samlar mod och säger högt att han ska skjuta hörnor idag, jag känner att jag har det i mig. Tränaren kontrar -men du kan väl skjuta från ett håll bara. NEJ jag skjuter från båda, svara Andreas.

Matchen drar igång, Villa är duktiga skridskoåkare och säkra med bollen. Men Wiking ligger i och lyckas hålla jämna steg. Inledningsvis så vårdar vi bollen inom laget på det sätt vi verkligen vill. Allt känns bra. Men efter nästan en halvtimma så gör Villa 1-0. Men vi har vårat hemliga vapen kvar... Några minuter senare kämpar vi till oss en hörna. Andreas glider fram till straffområdet och rullar runt huvudet på sina axlar så att det knakar och gör sig bered att skjuta.............MÅL. Ett fin skott mellan Villa spelarna.  Sen är det dax för halvtids vila.

Värt att nämna är att båda lagen har missat var sin straff.

Några minuter in i andra halvlek är det dax igen. Andreas L gör sig redo att skjuta hörna. Ett kanonskott som är otagbart går rätt upp i nättaket. En riktig rackabajsare. Ledning Wiking. Sen är det mycket kämpa och Villa trycker på. I matchminut 67 lyckas Casper göra 1-3.

Villa tar TimeOut och vi pratar om att orka kämpa, försöka hålla i bollen inom laget. Villa lyckas göra 2-3 men sen är matchen slut.

Detta var den sista matchen för säsongen, och det är såklart skönt att avsluta med vinst.