Storseger borta mot Hajstorp/OBK

Inledningen av matcjen präglades till stor del av osäkerhet från båda lagen då både vinden och isen gjorde att passningsspelet blev lidande. Vi försökte spela oss upp medans Hajstorp/OBK försökte driva upp bollen med deras snabbskrinnare nr 19. Trots lite rörig inledning är det vi som tar ledningen redan i den 8:e minuten då Alexander Johansson (5 mål idag) sätter bollen snyggt i mål.

Därefter jämnar det ut sig och även Hajstorp/OBK skapar några bra chanser men Oliver Johnson i målet övertygar som vanligt. Vi lyckas bra med våra uppspel och använder även sargen för bra uppspel. I den 29:e minuten får vi en utvisning vilket öppnar upp spelet lite grann och det tillsammans med en justering av mittfältarnas höjd gör att vi inom några minuter sätter både 0-2 och 0-3, båda målen från mittfältaren Tobias Johansson.

I halvlek pratar vi om att fortsätta med våra vägvinnande uppspel men och inledningsvis nyttja den nyspolade isen för att bygga lite med tålamod. Vi får utdelning direkt och har 0-5 redan innan den 50:e minuten. Hajstorp/OBK reducerar på hörna i den 55:e minuten. Då ökar vi tempot i några minuter och har 1-8 innan minut 65. I den 75:e minuten kommer även 1-9 och matchen känns definitivt vunnen. Hajstorp/OBKlämpar dock på och reducerar två gånger innan vi till slut kan göra tvåsiffrigt och fastställa slutresultatet till 3-10.

Härligt spel från Wiking med många fina kombinationer som slutar med fina mål.

Nu gör vi en bra träningsvecka för att på lördag ta emot starka Gillstad i ett derby.