Billingen blev för svår

Återigen match och denna helg begav vi oss till Skövde och berget Billingen.
Vädret var med oss med någon grad under 0 och lite lätt vind.

Vi visste innan matchstart att Skövde hade kommit igång i serien och radat upp segrar. Det skulle krävas en gedigen insats av oss att få med oss pinnar idag.

Matchen börjar i ett ganska lugnt tempo från båda lagen men i match minut 10 får Skövde en hörna som en av deras skarpskyttar dundrar in i nättaket.
Efter detta försöker vi få till ett ordentligt spel, dock så når vi inte längre än 2/3 av banan och i 25:e minuten tar Skövde vara på ett av våra många bolltapp och gör 2-0.
Vi försöker dock reducera och lyckas till slut i 30:e efter ett långt lyft från Philip nere i Skövdes högra hörne. Bollen tar Hansson ner och dra till, framför målvakten står John och kan enkelt styra in reduceringen till 1-2. Detta ger oss lite mer energi och vi ångar på, detta ger utdelning av en hörna i 35:e som Alex plockar upp som första skytt, åker runt Skövdes rus och hittar med ett lätt lyft in till Philip som på volley slår in kvitteringen 2-2.
2-2 står sig halvleken ut och det känns som vi har en bra energi för andra halvlek.

Dock blir inte andra halvlek alls som vi diskuterat i omklädningsrummet. Redan i 47:e gör Skövde 3-2 och vi känns tunga efter detta. Vi får inte alls till samma spel som i första halvlek och framförallt inte något spel på Skövdes planhalva. Matchen rinner från oss och vi tappar vårt humör lite grann mot slutet. När domare Broberg från Lidköping blåser av står det 6-2 till Skövde på tavlan.

Känslan efter matchen är tung eftersom vi tycker själva att vi kan mer. Tyvärr tappar vi mycket boll i fel lägen då vårt lag är på väg upp i banan och vi hinner inte ställa om. Nu är det hem till Lisch och träna passningspel samt defensivt jobb så vi kan ge Gripen en ordentlig fight nästa söndag.