Blåsut vände och vann i premiären!

Seriepremiär som skulle slutat bättre.

Då var det äntligen dags för seriepremiär på säsongen 18/19.
Motståndet för dagen var Blåsut från Vänersborg i Arena Vänersborg.
Drabbningarna de senaste åren mellan Wiking och Blåsut har varit jämna bataljer som slutat både i vinst och förlust.

Med en del spelare borta för dagen så fick vi ringa in den träningsflitigaste ”veteranen” #99 Stefan ”Tigern” Gustavsson som gladeligen ställde upp med kort varsel.

Vi gick ut i första halvlek med inställningen defensiven först så kommer offensiva spelet av sig själv.
Inledningen av matchen känner lagen mest på varann och de skapas inte direkt några farliga lägen. Men i 13:e minuten får vi straff som Hansson tar hand om och efter kanske inte helt planerat tillslag på bollen så hittar den sig i mellan benen på målvakten och 1-0 till oss.

Vi är riktigt disciplinerade i det defensiva jobbet och det blir aldrig riktigt farligt när Blåsut anfaller. Dock i 29:e minuten kommer Blåsut igenom och lyckas få in 1-1 efter ett skott utifrån straffområdet.
Efter detta forsätter vi dock med det stabila spelet som vi haft under halvleken och det resulterar i 2-1 i den 44:e genom en hörna som Alex Johansson trycker till och får på en riktig kanon med sin nya superduperklubba.
Kort därefter blåser domaren till halvtid.

Vi är nöjda med första halvlek och då speciellt det defensiva arbetet men vi vill ha igång lite mer spel på den offensiva planhalvan.

Andra halvlek startar på bästa sätt där vi gör både 3-1 och kort efter 4-1, båda målen av Hansson som sätter först en hörna och sedan ett skott i dålig vinkel.
Därefter tar Blåsut timeout och vi går in i en riktigt dålig period som varar matchen ut.

Blåsut börjar trycka väldigt högt upp på vår planhalva och vi blir stillastående och har dåligt bolltempo. Och i 60:e minuten får Blåsut utdelning 4-2, dock får vi ett snabb mål efter det genom ett bra förarbete av Albin som hittar Jonas Nilsson i straffområdet som sätter 5-2. Här tror vi matchen är klar och vi faller in i ett vakum som varar matchen ut. 5-3, 5-4, 5-5, 5-6 och tillslut 5-7 efter att Blåsut har fått göra som de vill då vi har slutat och spela bandy plus att vi drar på oss 4 utvisningar.

Inte så mycket att säga om sista 30 mer än att vi glömmer dem och blickar fram mot en ny träningsvecka och hemmamatchen mot Slottsbron nästa söndag.