Borås Bandy starka i Arenan!

Då var det dags för 13:e omgången för BK Wiking säsongen 19/20. Idag stod serieledarna Borås för motståndet hemma i SLA.

Ett Borås som bara tappat en match denna säsong och verkligen visat vem som vill spela division 1 nästa säsong.
Vi fick en ordentlig lektion borta mot Borås där slutsiffrorna skrevs till hela 14-5 till hemmalaget.
Inför matchen prata vi mycket om defensiven i och med att Borås rullar väldigt mycket boll på mycket spelare. Och det var viktigt att vi är med från start för vi vet att de sätter ett jätte tempo direkt i sina matcher.
Men vad händer efter BARA 15 sekunder, Borås har avslag och spelar ett pass bakåt för att sedan slå en boll i djupled som går fram till rätt adress och deras spelare blir fri med Oliver och sätter 0-1. Inte den starten vi ville ha men så blev det. Efter detta så fortsätter Borås med sitt tempo och vi drar tyvärr på oss en tidig utvisning som de givetvis tar vara på och ställningen efter 9 minuter är 0-2. Men vi försöker spela vårt spel offensivt och det ger utdelning genom att Erik Håkansson serverar Albin Larsson som tar sig framåt i banan och drar på en isare utanför straffområdet som letar sig in bakom deras målvakt. 1-2 på tavlan som tyvärr bara står sig i 2 minuter innan Borås utökar till 1-3. Borås är farliga framåt hela tiden och tar verkligen tillvara på deras lägen som de får och i 18:e så blir det ytterligare utdelning för dem till 1-4. I 28:e får vi en straff i mot oss och deras skyttekung kliver fram och bättrar på sin målstatestik och det är nu 1-5. Vi lyckas också få en straff i 36:e och denna gång så prövar vi ingen petning utan Alexander Johansson drar till och reducerar till 2-5. Efter detta händer det inte så mycket mer utan vi går till halvtidsvila med ändå en bra känsla.
Vi är ändå med i matchen och har haft lägen att göra mål på så vi säger tillvarann att vi måste fortsätta på samma bana nu i andra.
Dock så blir det tyvärr inte så. Andra halvlek är direkt inget vi ska ta med framåt nu de sista matcherna. Vi skapar inte mycket framåt och låter Borås åka igenom oss lite för lätt samt att vi åker på ett par utvisningar som kostar oss lite för mycket energi. När det står 2-11 på tavlan och det är 3 minuter kvar smäller det ordentligt i vårt straffområde då en Boråsaren och Oliver åker ihop som resulterar i ett sjukhusbesök för vår duktiga målvakt. Matchen blåses av och vi tar denna förlust bra då vi möter ett bättre lag. Vår tankar var mest hos Oliver som vi hoppas snart är tillbaka på isen.
Nästa helg är det derby igen mot Gillstad och då ska vi ha revansch för den snöpliga förlusten tidigare på säsongen mot dem.