Dramatisk avslutning räddade en poäng mot Skövde!

En usel första halvlek och en bra andra halvlek kryddad med ett dramatiskt matchslut gav till slut en poäng borta mot Skövde Bandy.

Det var en ur tabellsynpunkt viktig match som väntade på ett kylslaget Billingen när vi mötte Skövde Bandy. Tyvärr verkade som om vi glömt skridskorna i omklädningsrummet, för vi var inte riktigt på top under hela första halvleken.

Vi hade väldigt svårt att skapa ett eget anfallsspel och dessutom svårt att avstyra Skövdes anfall. Skövde tog också ledningen i matchen genom att skjuta mål på hörna. Vårt spel är krampaktigt och tempofattigt vilket gör att Skövde ganska enkelt kan avvärja våra anfall och istället gå på omställning. Trots det krampaktiga spelet lyckas vi ändå skapa några riktigt bra chanser men tyvärr gör vi inte mål. I den 30:e minuten får Skövde straff då mv Oliver Sällström bedöms fälla en Skövde spelare trots att han först räddar bollen. Skövde gör mål på straffen och utökar sin ledning till 0-2. Efter målet lyckas vi inte skapa ett enda skott på mål.

Efter en välbehövlig paus kommer vi ut som ett helt nytt lag i andra halvlek och den intensitet som varit bortblåst i första halvlek är tillbaka. Vi jobbar hårt i styrningen och ser till att vi hittar en bra brytpunkt när Skövdes snabbskrinnare försöker ta sig fram. Båda lagen drar på sig utvisningar vilket öppnar upp ytor som vi utnyttjar på ett bra sätt. Tyvärr skapar vi för få skarpa lägen som gör att vi kan reducera. I den 69:e matchminuten kommer eftermiddagens första viktiga händelse. Skövde får ytterligare en straff efter att Oliver Sällström dragit ned en Skövdespelare i straffområdet. 0-3 här och matchen är troligen förlorad. Men, istället för mål, räddar Oliver straffen och och bara en minut senare drar Skövde på sig en utvisning. Efter den utvisingen känns det som om Skövde börjar tröttna och vi tar mer och mer över matchen. Vi skapar flera bra chanser men Skövdes målvakten fredar målet på ett bra sätt. I den 82:a minuten tar vi timeout och bestämmer att vi går för fullt i offensiven. Efter timouten ökar vi trycket ännu mer och skapar både frislag och hörnor men vi kommer inte närmare en ett skott i stolpen. Men i den 87:e minuten kommer äntligen vår reducering efter en härlig insats av Alexander Johansson som sätter bollen i mål. Minuten efter målet drabbas Skövde av en ny utvisning och vi fortsätter vår jakten på fler mål. I den 92:a minuten kommer chansen. Skövde drar ned en Wikingspelare i straffområdet och vi får straff. Dagens första målskytt Alexander Johansson tar ansvaret och sätter bollen stenhårt i nättaket. Vilt jubel uppstår i Wiking efter en makalös slutforcering. Skövde gör en sista ansats för ett anfall i sista minuten men vi håller undan och klarar oavgjort.

En bra slutforcering med ett dramatiskt slut gjorde att vi till slut klarade oavgjort. Tyvärr kvarstår Skövde ovanför oss i tabellen. Hade vi haft samma go i första som i andra så hade vi vunnit matchen. Nu får vi istället koncentrera oss på att tvåla dit Mosserud till helgen och på så vis klättra lite i tabellen.