En väl genomförd match gav en pinne mot Hajstorp

Näst sista matchen för säsongen stod denna söndag för dörren och nu var det dags för Otterbäcken/Hajstorp att komma på besök.

Tidigare på säsongen när vi besökte Otterbäckens strand så gjorde vi en kanonmatch i skitväder där vi fick med oss 1 poäng.

Otterbäcken är ett bra lag med några riktigt duktiga skridskoåkare som skapar mycket. Detta medför att vi innan match sa att vi ska vara noggrann i det defensiva arbetet och inte ge dem för mycket is att åka på upp i banan.

När matchen blåses igång är det väldigt jämnt inledningsvis med ungefär 50/50 i bollinnehav. Vi håller i en del boll och gasar inte fullt upp direkt utan väntar på rätt lägen. Detta resulterar i en hörna i 8 minuten där bollen tillslut efter lite studs hamnar hos Andreas "Tosen" Larsson som drar en "racka bajsare" nättaket över huvudena på Otterbäckenspelarna. Dock blir inte glädjen över ledningsmålet så långvarigt utan Otterbäcken kvitterar efter bara 3 minuter. Efter detta är det ett böljande spel fram och tillbaka med lägen både för oss men även våra motståndare som får straff i 32:a men våran eminenta inhoppare i målet för dagen Kristoffer Spira reflexräddar och ställning fortfarande 1-1. Men bara någon minut efter så sätter deras duktiga halv fart på rören och åker igenom vår defensiv och kan enkelt gör 1-2 för Otterbäcken. Men vi går inte ner oss utan fortsätter att spela stabilt även om vi åker på ytterliggare en utvisning. Precis innan domaren skall blåsa till halvlek går vi till anfall och Sebastian Åhs presenterar sig i målprotokollet och kvitterar för våran räkning till 2-2, han blev frispelad av Jonas Nilsson.

Vi gör en bra halvlek där vi genomför det vi gått igenom innan match med att ha en bra defensiv och inte gå för mycket utan försöka äga mycket boll.

Andra halvlek rivstartar med att Spira i mål kastar ut bollen till Johan Nilsson som trampar upp från sin halv men han är väldigt ensam framåt, men då tar han ett beslut att pröva skott utifrån och det var ett bra val. 3-2 till Wiking och känslan är nu god med en ledning igen. i 63:e åker vi på en utvisning igen och det tar nu Otterbäcken tillvara på och kvitterar igen till 3-3. Hittils en mycket jämn match med kanske inte chanser i varje anfall men spelmässigt jämnt. Matchen tickar på och när klockan slår 76 minuter presenterar sig vår skyttekung Alexander Johansson i målprotokollet framspelad av Johan Nilsson. 4-3 och nu känns det som vi ska kunna försvara oss till en seger. Otterbäcken tar kort efter vårt ledningsmål timeout vilket tyvärr får utdelning från egentligen ingenstans men ett välplacerat skott av en tongivande spelare i Otterbäcken och det är utjämnat igen.

Efter detta händer det inte så mycket mer och inget av lagen kommer riktigt nära för att vinna matchen.

Domare "Fredda" blåser av och det känns väldigt rättvist med 4-4.

Vi gör en bra match både offensivt och defensivt sen kanske vi ska ha lite snabbare bollflykt samt att inte "gå in i skiten" så många gånger som vi gör.

Nästa helg den uppskjutning matchen mot Gillstad som kommer sätta punkt för denna säsong. Efteråt matchen väntar årsfest på kväll med roliga aktiviteter så vi hoppas på ett bra resultat på matchen där vi ska ta revansch sedan förra mötet.