Förlust borta mot Mosserud trots bra insats!

Söndagens bortamatch Mosserud (förra året div 1) på Tingvalla isstadion slutade till slut med en 1-4 förlust efter 0-1 i paus.

Bra inställning som gav ett mycket bra försvarsspel bäddade för en väl genomförd match mot starka Mosserud. Inledningen var jämn och chansfattig då båda lagen jobbade bra med sina försvarsspel. Mosserud, med bra uppåkningar, hindrades stabilt av för dagen välpositionerat Wiking. Även anfallsspelet fungerade bättre och vi jobbade bra med passningsspelet och sist men inte minst vårt tålamod. Tack vare bra försvarsspel med rätt positioner kom vi även rätt i anfallsspelet. Tyvärr var dock de mer konkreta chanser få men vi skapde ändå hörnor, dock resultatlösa. Matchen fortätter att vara jämn och mållös ända in i slutet av första halvlek. Tyvärr håller det inte riktigt hela vägen in i halvlek. I den 42:a minuten blir vi lite för långa i vårt styrspel och Mosserud hamnar i vårt straffområde. Och på något märkligt sätt hamnade både Mosserudspelaren och bollen i mål, kanandes på isen. Målet godkänns och vi går till halvtidsvila med ett 0-1 underläge.

Vi är nöjda med vår första halvlek och intentionen är att fortsätta jobba på samma sätt, framför allt med vårt försvarsspel. I jämna matcher och framförallt när man möter bättre motstånd är det viktigt att vara nogrann och inte göra misstag för då straffas man ganska omgående. Vi fortsätter att spela bra, detta trots att Mosserud flyttat upp sin första press något. Istället för en kvittering gör Mosserud 0-2 efter ett missförstånd på mittlinjen vilket öppnar upp för en kontring som resulterar i mål. Spelbilden kvarstår, vi kommer dock runt lite bättre på kanterna och skapar både chanser och hörnor, tyvärr utan utdelning. Mosserud jobbar ännu tydligare med längre höjbollar och i den 69:e minuten kommer även trean efter en snygg nedtagning och friläge med David i målet. Vi lyfter laget en aning för att på så vis stressa Mosserud lite mer. Vi har mer boll men har svårt att skapa någon konkret chans, enbart hörna. Tyvärr straffas vi ytterligare en gång till för ett misstag: Mosserud snappar upp bollen på vår högerkant och trycker sig in framför David och sätter bollen i mål. Det känns som ridå i den 75:e minuten. Vi ger dock inte upp utan fortsätter trycka på och i den 81:a minuten kommer äntligen reduceringen. Philip Ahlstrand sätter bollen i mål på straff. Med 10 minuter kvar fortsätter vi att trycka på men tiden rinner iväg och vi kommer inte närmare utan förlorar "med huvudet högt" med 1-4 mot förra årets div 1 lag Mosserud GF.