Förlust på Strandvallen!

Lördagens bortamatch mot blåtomtarna Slottsbron på Strandvallen i Grums slutade med en 6-11 förlust efter en svag inledning av andra halvlek.

Matchstart 11.00 i Grums innebär tidig avesa och kanske inte bästa uppladdningen för en bandymatch. Dagens förutsättningar var ändå ganska bra med bra väder, bra is och ett relativt laddat Wiking.

Dessutom börjar matchen riktigt bra i och med att vi tar ledningen på straff redan i den andra minuten, Jonas Haller sätter bollen i krysset. Tyvärr kvitterar Slottsbron redan i den fjärde minuten och kommer med sitt djupledsspel ganska snabbt upp på vår planhalva även efter kvitteringen och efter 20 minuter står det 1-3 till Slottsbron. Vi kommer dock tillbaka och får lite mer ordning på vårt styrspel samt även till viss del anfallsspelet. Jonas Haller är het och i den 27:e minuten kommer 2-3 reduceringen. Efter målet tar vi definitivt kommandot och strax innan halvtid kommer även kvitteringen till 3-3. Målvakten Oliver Sällström frispelar Alexander Johansson med ett bra utkast.

Andra halvlek börjar precis som den första, d v s vi gör ett tidigt mål. Det är Jonas Nilsson som stöter in en målvaktsretur efter att Slottsbrons målvakt gjort en demonräddning på Alexander Johanssons friläge. Tyvärr väcker vi Slottsbron och de kvitterar redan efter en minut och därefter tappar vi tyvärr matchen. Slottsbron tar ledningen i den 53:e minuten och bara 12 minuter senare står det 8-4. Dåligt styrspel ihop med kraftlöst brytspel gör att Slottsbron får skjuta skott efter skott och nästan varje boll sitter i nättaket. I den 69:e minuten reducerar vi, återigen Jonas Haller, men Slottsbron dödar matchen bara två minuter senare genom att göra 9-5. Sista 20 blir en transportsträcka och när slutsignalen ljuder står det 6-11 på resultattavlan. Det mest dramatiska var när Christoffer Åhs får en Slottsbronsklubba i ansiktet och isen fylldes med blod. Som tur var träffade klubban "bara" näsan och Christoffer återhämtade sig relativt snabbt under hemresan till Lidköping.

Slottsbron gör ett taktiskt skifte i början av andra halvlek som tyvärr innebär att vi förlorar matchen. Stundtals presterar vi helt ok men tyvärr är det alldeles för korta stunder. Med två matcher kvar av innevarande säsong ser vi fram emot att nästa söndag ta revansch på seriens andra Karlstadlag, Mosserud.