Klar förlust hemma mot LAIK B!

Med sex insläppta mål på mindre än 18 minuter vinner man ingen bandymatch. Det var precis det som hände mellan match minut 20 och 37. Matchen går från 1-1 till 1-7 och allt går LAIK:s väg. Tyvärr gör vi även LAIK bra genom att bidra med ett höglöst och passivt uppträdande.

Till och med när vi är två man mer på banan så gör LAIK två mål. Annars vra matchinledningen helt ok även om LAIK tar ledningen så kvitterar vi bara ett par minuter senare. Fram till den 20:e minutenn är vi med.Sedam kommer raset....

Strax innan halvlek tröttnar domaren på båda lagens fysiska spel och sätter 4 gubbar på utvisningsbänken. Matchen är inte ful men tuff och tyvärr vet inte spelarna vilen nivå som gäller då frislagen kommer med lite oregelbundet.

I halvlek pratar vi om ALLT som verkligen inte fungerar och vi kommer överens om att börja om matchen och strunta i resultatet.

Andra börjar med spel 9 mot 9 vilket gör att båda lagen har stora ytor att spela på. Vi startar andra mycket bättre och matchen är betydligt jämnare än tidigare. I den 63:e minuten reducerar vi till 2-7 på hörna och strax därefter tar LAIK timout??? Lite märkligt men det hade faktiskt lite effekt då man, i och för sig efter en liten turlig passning, ökar till 2-8 strax därefter. Tyvärr drar vi på oss ytterligare tre utvisningar den sista kvarten vilket gör att LAIK enklare kan sätta både 2-9 och 2-10 innan matchen är över.

Tyvärr underpresterar vi återigen mot lite bättre och mer fysiskt motstånd. LAIK som uppvisar en bra fart och ett riktigt bra försvarsspel har också en tendens att spela småfult när situationen är över, gärna på skridskon eller tackling, vilket skapar stor frustration hos oss. Tyvärr uppmärksammar inte domarteamet detta vilket bland annat bidrar till den upphausade stämningen i slutet av första halvlek.
Vi skyller dock inte förlusten på detta utan snarare handlar det om att vara mer beredd på vad som ska komma och inte bli så frustrerade. Då kanske vi kan vinna men vi ska definitivt inte släppa in 10 bollar.