Klar förlust i sista seriematchen borta mot Slottsbron

Årets sista seriematch slutade med en 6-11 förlust mot Slottsbron på klassiska Tingvalla isstadion. Läs matchreferatet som nu finns publicerat.

Det var ett laddat gäng som efter en bekväm och trevlig bussresa skrinnade ut på Tingvallas fina isyta. Matchen var viktig ur två perspektiv, vi har inte slagit Slottsbron borta, bara hemma samt att sistaplatsen i årets extremt jämna serie stod på spel. Vid vinst hamnar Slottsbron på jumboplats och vid förlust hamnar vi där. Mycket att spela om med andra ord.

Matchen började bra och vi tar ledningen redan i den 4:e matchminuten genom avslut från Jonas Nilsson. Tyvärr kvitterar Slottsbron bara minuten efter vårt ledningsmål och dessutom komer 2-1 i den 12:e minuten. Slottsbron spelar med gott självförtoende med e ett driv från deras duktiga libero från Boltic. Han liger bakom det mesta i Slottsbron och serverar fina passningar ut på kanten som blir farliga för oss. 3-1 kommer i den 25:e minuten och vi har också skapat en del chanser men vår effektivitet framför mål är inte bra. Även 4-1 hinner komma innan vi vaknar till liv. Först sätter Alex Johansson 4-2 på straff och bara några minuter senare kommer 4-3 efter en fin omställning som avslutas med att Jonas Nilsson sätter bollen i mål. Nu är vi pågång och det känns som om vi börjar få ordning på Slottsbrons effektiva kantspel och på så vis kunna omsätta det till ett bättre anfallsspel. Tyvärr sätter Slottsbron 5-3 i den 43:e minuten vilket även är matchens halvtidsresultat.

Trots Slottsbrons sena mål i första finns det fortfarande en känsla av att vi ska kunna vända matchen till vår fördel och det är med det självförtroendet som vi äntrar isen i andra halvlek. Vi skapar ett par bra chanser men Slottsbron är bra med tillbaka och deras libero plockar stundtals bort oss ganska lätt. Sen kommer tyvärr 2 minuter som stänger matchen då Slottsbron gör både 6-3 och 7-3. När vi strax därefter får Liberon Rickard Andersson utvisad lyckas vi med bedriften att reducera till 7-4, denna gången är det Erik Håkansson som gör ett mycket snyggt solomål. Tyvärr sätter Slottsbron 8-4 i den 61:a minuten och 9-4 i den 68:e minuten. Sista 20 gör sedan både Slottsbron och vi ytterligare varsina två mål och slutresultatet blir till sist 11-6.

Förlusten innebär att vi inte klarar våra två mål för dagen och då är också jumboplatsen 2016/2017 ett faktum. Marginalen upp till Gillstad på tredjeplatsen är dock enbart 4 poäng så serien är och har varit den jämnaste på många många år.