Matchrapport Borås - En lektion i anfallsbandy

På 4:e advent begav sig ett gäng Wikingar till Borås för att möta nykomlingen Borås Bandy. Efter många återbud och några lite små krasliga spelare så hade vi ändå förhoppningar innan match. Vi visste att vi skulle möta ett av seriens bästa lag men då brukar vi själv växa och göra bra matcher.

När väl matchen kom igång dröjde de inte många minuter innan Borås gör 1-0. Det gick upp med 4 spelare högt upp i banan och gav inte våra halver några centimeter att göra något. De hade även några med extremt mycket skridskoåkning i sig vilket gjorde att vi hade svårt att hänga med. Tyvärr rinner det på och vid ställning 5-0 tar vi timeout och försöker samla oss. Detta resulterar i att vi direkt efter lyckas snappa upp ett av deras få felpass denna kväll genom Philip som tar med bollen upp i banan och släpper ut till Wester som sätter 1-5 efter ett fint skott i vinkel. Dock blir glädjen kortvarig och när halvtidssignalen ljuder står det 7-1 till hemmalaget.

I paus försöker vi ingjuta mod i grabbarna och att vi går ut i andra och försöker göra en bra andra halvlek.

Nu var det vi som tar kommandot i medvinden och gör både 2-7 och 3-7 genom Alex samt David K. Vi håller laget mycket tajtare i defensiven nu och det ser väldigt mycket bättre ut än i första. Tyvärr rinner Borås igenom och gör 8-3 innan Alex igen gör 4-8. Nu hamnar vi i en lite sämre period i matchen och Borås gör 3 raka mål innan Alex igen gör mål och ställning är då 11-5. Just nu i andra står det 4-4 och vi har rest oss från första på ett mycket bra sätt. Tyvärr då visar sig tendenserna från första halvlek de sista 6 minutrarna och Borås åker sönder oss och gör 3 mål till innan domaren blåser av.

Förlust med 14-5 men vi ska ta med oss stora delar av andra halvlek samt att vår fantom i målet Oliver gör en kanonmatch och räddar oss från större siffror på tavlan. Vi möter ett väldigt bra lag denna kväll med många kvalitetsspelare så vi ska inte dra för stora växlar av denna förlust.