Under fredagskvällens härliga mörker var det dags för derbymatch igen mot Kållands BK. I och med att det stod en melodifestival på arenans golv var vi förflyttade ut till vår anrika isstadion. Vädret var med oss och isen var kanon så förutsättningarna för en bra match fanns där.

Vi visste på förhand att Kålland är ett lag som verkar oslagbara denna säsong och vi gick in med inställningen att hålla en strikt defensiv för att det inte skulle rinna iväg för mycket.

Med lite nya positioner på en del gubbar och något återbud såg vi ändå ut att ha en bra trupp som skulle stå pall för dagens match.

Vi pratade om innan att nu är det jobb för varann som gäller och alla måste ta jobbet i defensiven.

Vi börjar stabilt med att redan i 4:e minuten ta ledningen efter ett långt och fint pass från dagen till ära nya halv-esset Kjällqvist som hittar Jonas Nilsson som kommer själv med målvakten och gör inget misstag.

Vi håller en riktigt bra defensiv och Kålland har det svårt att ta sig fram. Dock i 16:e minuten får de straff men Oliver lyckas få ut ett ben och ta straffen.

Dock i 19:e så kommer en av deras fortåkande spelare igenom och kvitterar till 1-1.

Halvleken fortgår och vi gör en helhjärtad insats med en bra inställning. Dock mot slutet av halvleken så sätter Kålland sina få lägen de får och när domaren blåser till halvlek står det 4-1 till Kålland.

Vi är lite frustrerade i halvlek efter vi tycker själva att det är en av det bättre halvlekar vi gör i år. Men vi säger till oss själva att vi fortsätter nu och jobbar lika hårt i andra så kommer utdelningen för oss också.

Andra halvlek börjar vi också väldigt bra och vi är täta bakåt och försöker ska framåt. I 58:e minuten efter ett fint passningsspel på offensiv planhalva blir Joakim Wester frispelad av Hansson och sätter 2-4. Detta ger oss en bra energi som ger utdelning igen efter en straffpetning som Alex sätter till 3-4.

Efter vår reducering tar det bara 1 minut innan Alex snor bollen igen av en Kållandspelare i deras uppspelningsfas och kvitterar till 4-4. Nu kändes det som att vi tar det här idag och bryter Kållands långa segersvit. Men i 81:e minuten får Kålland straff igen och lyckas lite turligt få bollen bakom Oliver till 5-4. Nu började jakten ordentligt efter en kvittering. Kålland drar i slutet på sig 3 utvisningar och vi flyttar upp mer folk i banan. Detta resulterar i en straff i 91:e som dock vi inte lyckas förvalta och kort efter det har vi en boll i stolpen innan domaren blåser av matchen.

Vi ska ändå vara stolta vilket vi är efter matchen att vi gör en gedigen insats denna kväll mot seriens suverän. Vi kämpar för varann på ett sätt som vi inte gjort innan och detta känns som att det kan komma bli en bra avslutning på säsongen om vi håller i detta spel.

Nästa helg är det en måstematch mot Gillstad som vi ska vinna!